Breaking News
H ιστορία της Fiat στα cabrio ξεκίνησε το 1899
H επέλαση των SUV τα τελευταία χρόνια, σχεδόν έχει εξαφανίσει από το χάρτη τα cabrio μοντέλα,
...Ποιο ήταν το πρώτο Opel με πετρελαιοκινητήρα;
Σήμερα οι πετρελαιοκινητήρες έχουν πτωτική πορεία, καθώς τα περισσότερα σύγχρονα μοντέλα έχουν ακολουθήσει το ρεύμα του
...Μικρό τερατάκι ετών 49! Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης της Fiat
Συνήθως τα ιστορικά μοντέλα διακρίνονται για την ομορφιά και τη φινέτσα τους, κάτι που όμως δεν
...Οθόνη αφής το 1986; Ποιο αυτοκίνητο την εγκαινίασε; (video)
Σχεδόν όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα διαθέτουν οθόνη αφής, η οποία έχει «απορροφήσει» τα περισσότερα κουμπιά και
...Ο Πατούλης θαύμασε Σκαραβαίους, Mini και άλλα ιστορικά οχήματα
Από κοντά θαύμασε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, το θρυλικό Volkswagen Beetle, το εμβληματικό Mini και
...Το Opel που χτυπήθηκε από κεραυνό και έγινε ηλεκτρικό!
Όσο απίστευτο και αν ακούγεται πριν από μισό αιώνα η Opel σημείωσε παγκόσμια ρεκόρ ταχύτητας με
...
Το μυστηριώδες κόκκινο κουμπί σε Audi του 1990

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ότι οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες προσπαθούν να εξηλεκτρίσουν τις γκάμες τους.
Πέρα από τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα υπάρχουν πλέον και αρκετά plug-in υβριδικά, η μπαταρία των οποίων φορτίζει με σύνδεση στην πρίζα και επιτρέπει στο αυτοκίνητο για ορισμένη απόσταση (συνήθως 50 χλμ.) να κινείται αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας.
Η Audi σήμερα διαθέτει plug-in υβριδικές εκδόσεις, τις οποίες ονομάζει TFSI e, για τα μοντέλα A6, A7, A8 και Q7. Γνωρίζετε όμως ότι το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο της γερμανικής εταιρείας παρουσιάστηκε πριν από 30 χρόνια, όταν η εν λόγω τεχνολογία ήταν σχεδόν άγνωστη;
Το 1990 λοιπόν στο Σαλόνι της Γενεύης έκανε πρεμιέρα το πρωτότυπο Audi 100 Avant Quattro Duo. Βασίζονταν στο συμβατικό 100 Avant, ένας πεντακύλινδρος βενζινοκινητήρας 2.3 λίτρων, απόδοσης 136 ίππων, κινούσε τον εμπρός άξονα, ενώ ο πίσω άξονας κινούνταν χάρη σε έναν ηλεκτροκινητήρα 13 ίππων της Siemens. Έτσι το Audi 100 Avant Quattro Duo ήταν τετρακίνητο.
Παράλληλα κάτω από το δάπεδο του χώρου αποσκευών είχε τοποθετηθεί μια μπαταρία νικελίου-καδμίου, η οποία με μια πλήρη φόρτιση της προσέφερε αυτονομία 39 χλμ. αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας στο καινοτόμο για την εποχή του Audi 100 Avant Quattro Duo.
Για να κινηθεί με ηλεκτρική ενέργεια το Audi 100 Avant Quattro Duo ο οδηγός του έπρεπε να επιλέξει τη «νεκρά» στο αυτόματο κιβώτιο και να πατήσει το μεγάλο κόκκινο κουμπί που βρισκόταν δίπλα από το χειρόφρενο.
Με ηλεκτρική ενέργεια το Audi 100 Avant Quattro Duo δε μπορούσε να αναπτύξει μεγαλύτερη ταχύτητα των 31 χλμ./ώρα, ενώ διέθετε μέχρι και σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά τη διάρκεια της πέδησης.
Συνολικά κατασκευάστηκαν δέκα πειραματικά Audi 100 Avant Quattro και ορισμένα χρησιμοποιήθηκαν ως ταξί στο Ίνγκολσταντ της Γερμανίας, όπου βρίσκεται η έδρα της Audi.
Το 1996 το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο που μπήκε, σε περιορισμένη βέβαια, παραγωγή από ευρωπαϊκή εταιρεία ήταν το A4 Avant Duo. Τροφοδοτούνταν από turbo πετρελαιοκινητήρα 1.9 λίτρων απόδοσης 90 ίππων και από αερόψυκτο ηλεκτρικό μοτέρ 29 ίππων. Με ηλεκτρική ενέργεια μπορούσε να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 80 χλμ./ώρα.
Related Articles
To SEAT Arona δέχεται κέρματα για να πάρει εμπρός
Έχει γεμίσει το πορτοφόλι σας με μονόλεπτα, δίλεπτα και πεντάλεπτα και δε ξέρετε πως να τα ξεφορτωθείτε; Η SEAT σας
Το μπροστινό τμήμα του νέου Infiniti QX50
Η Infiniti τερμάτισε την αναμονή στην αποκάλυψη του νέου QX50 εμφανίζοντας την πρώτη επίσημη φωτογραφία της όψης του. Με την
Με το πλάι μπαίνει το νέο Subaru BRZ (video)
Έτσι ακριβώς περιμέναμε να φτάσει το νέο Subaru BRZ. Mε το πλάι και με τους τροχούς του να αφήνουν χνάρια