Breaking News

Είναι τρελοί αυτοί οι Γαλάτες! Αστερίξ και Οβελίξ οδηγούν Citroen 2CV (video)

Είναι τρελοί αυτοί οι Γαλάτες! Αστερίξ και Οβελίξ οδηγούν Citroen 2CV (video)

«Είναι τρελοί αυτοί οι Γαλάτες», μάλλον θα αναφωνήσετε όταν διαβάστε ότι «οραματίστηκαν» στο 50 π.Χ το θρυλικό Citroen 2CV, το οποίο όμως έκανε πρεμιέρα το 1948.

Αυτοκίνητο όμως εκείνη την εποχή; Όχι ακριβώς, μιλάμε για το ξύλινο άρμα 2CV, το οποίο σέρνουν άλογα, διαθέτει ανάρτηση που έχει φτιαχτεί από το στομάχια αγριόχοιρων, ανοιγόμενη οροφή, προβολείς που ανάβουν με πυγολαμπίδες και τη χρήση ενός μαγικού φίλτρου, ενώ οι τροχοί έχουν κατασκευαστεί από ανακυκλωμένες ασπίδες!

Με αστείρευτη φαντασία λοιπόν η Citroen αποτίει φόρο τιμής στο εμβληματικό 2CV δημιουργώντας ένα όχημα για τη νέα ταινία Αστερίξ και Οβελίξ (το μεσαίο βασίλειο). Παρά την πίεση του χρόνου η γαλλική εταιρεία έκανε εξαιρετική δουλειά καθώς ολοκλήρωσε το άρμα 2CV σε λιγότερο από τρεις μήνες, όταν κανονικά για τη δημιουργία ενός πρωτότυπου οχήματος απαιτείται τουλάχιστον ένας χρόνος. Το σύγχρονο λογότυπο της Citroen αποτυπώνεται στους τροχούς και στο κράνος που φοράει ο Αστερίξ.

Ο επικεφαλής παγκόσμιας σχεδίασης της Citroen, Pierre Leclercq, δήλωσε «Μας παρουσιάστηκε αυτή η απίστευτη ευκαιρία να σχεδιάσουμε και να φτιάξουμε ένα πρωτότυπο άρμα από την αρχή και περάσαμε εκπληκτικό χρόνο δουλεύοντας σε αυτό το έργο. Το αποτέλεσμα είναι μια ωδή στο 2CV, το θρυλικό αυτοκίνητο που αντιπροσωπεύει τη Citroen σε όλο της το μεγαλείο».

Διαβάστε επίσης: Το «τερμάτισε» η BMW με το μέγεθος της μάσκας

Για τις ανάγκες των γυρισμάτων η Citroen διέθεσε ένα στόλο δέκα εξηλεκτρισμένων μοντέλων της, ο οποίος αποτελούνταν από τρία e-C4, τρία plug-in υβριδικά C5 Aircross, δυο e-SpaceTourers, ένα e-Jumpy και ένα Ami, ενώ φρόντισε να υπάρχουν και οι απαραίτητες υποδομές φόρτισης. Η βιωσιμότητα αποτελεί προτεραιότητα για τη Citroen, ενώ εφαρμόστηκε και κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Υπήρξαν όμως και άλλες οικολογικές πρωτοβουλίες. Τα κοστούμια των ηθοποιών ανακυκλώθηκαν και επαναχρησιμοποιήθηκαν, ενώ δύο τόνοι ξύλου εξοικονομήθηκαν χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένο χαρτόνι ως μέρος της ταινίας. Επιπλέον όλα τα ξύλινα κιβώτια που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων δόθηκαν σε δύο αστικά αγροκτήματα στην περιοχή Ile-de-France.

Η ταινία Αστερίξ και Οβελίξ (το μεσαίο βασίλειο) θα κάνει πρεμιέρα στη μεγάλη οθόνη των γαλλικών κινηματογράφων την 1η Φεβρουαρίου και στο Netflix την άνοιξη του 2023, ενώ θα πρωταγωνιστεί ο Βενσάν Κασέλ και η Μαριόν Κοτιγιάρ.Related Articles

Ένα ιδανικό Isuzu D-Max για τον Batman

Προτείνουμε στο γνωστό υπερηρώα Batman να πρωτοτυπήσει και στην επόμενη ταινία του να επιλέξει το Isuzu D-Max για όχημα του

Αγόρασε για 14η φορά αυτοκίνητο της Mitsubishi

Ο πιο φανατικός και πιστός οπαδός της Mitsubishi ονομάζεται Κλιφ Χότσον, ο οποίος απέκτησε το 14ο κατά σειρά μοντέλο της

Το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο είναι το PAL-V Liberty (video)

Ένα από τα πιο καινοτόμα οχήματα που παρουσιάζονται αυτές τις μέρες στο Σαλόνι της Γενεύης είναι σίγουρα το PAL-V Liberty,