Breaking News

Πωλείται Ford Focus του 2002 με ελάχιστα χλμ. που δεν είναι «γυρισμένα» – Σε άριστη κατάσταση αλλά χωρίς καν ηλεκτρικά παράθυρα (φωτογραφίες)

Πωλείται Ford Focus του 2002 με ελάχιστα χλμ. που δεν είναι «γυρισμένα» – Σε άριστη κατάσταση αλλά χωρίς καν ηλεκτρικά παράθυρα (φωτογραφίες)

Το συγκεκριμένο σκούρο μπλε Ford Focus μοιάζει να «τηλεμεταφέρθηκε» από το έτος 2002 στο 2024.

Παρότι υπάρχει στη ζωή εδώ και 22 χρόνια, δείχνει λες και βγήκε χτες από το εργοστάσιο, καθώς είναι σχεδόν αχρησιμοποίητο. Οι μόνες φθορές εντοπίζονται σε ορισμένα βαθουλώματα στο καπό, που φέρεται να προκλήθηκαν από χαλάζι, κάποιες γρατζουνιές στο ταμπλό και ένα μικρό κάψιμο στο κάθισμα του οδηγού.

Πέρα από την, κατά τ’ άλλα άριστη κατάστασή του, τρανταχτή απόδειξη αποτελεί το οδόμετρό του, το οποίο μαρτυρά ότι έχει διανύσει μόλις 215 χλμ! Ελάχιστος όμως είναι και ο εξοπλισμός του, καθώς από βασική έκδοση LX απουσιάζει ο κλιματισμός, το κεντρικό κλείδωμα των θυρών μέχρι και τα ηλεκτρικά παράθυρα.

Διαθέτει ωστόσο ραδιοκασετόφωνο, σιδερένιους τροχούς 14 ιντσών με τάσια, ΑΒS και πλευρικούς αερόσακους. Επίσης αλλάχτηκε ο ιμάντας χρονισμού, η μπαταρία, η αντλία καυσίμου, το φίλτρο καυσίμου, τα λάδια και τα υγρά, ενώ τοποθετήθηκαν νέα ελαστικά Hankook.

Διαβάστε επίσης: BMW M2 έγδαρε Ford Mustang σε στροφή – Η στιγμή της σύγκρουσης (βίντεο)

Κάτω από το εμπρός καπό του βρίσκεται ένας τετρακύλινδρος δίλιτρος κινητήρας, απόδοσης 115 ίππων, ο οποίος συνεργάζεται με μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων που μεταδίδει την κίνηση στους μπροστινούς τροχούς.

Πώς όμως κατάφερε να μείνει ανεπηρέαστο από το πέρασμα του χρόνου; Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αγοράστηκε στην Αμερική από μια αντιπροσωπεία της Ford, η οποία όμως μετά από λίγο έβαλε λουκέτο. Το συγκεκριμένο Ford Focus παρέμεινε για χρόνια σε αποθήκη μέχρι που αγοράστηκε πρόσφατα από έναν έμπορο αυτοκινήτων, ο οποίος το έχει βγάλει σε δημοπρασία.

Η τιμή που ζητά για το «παρθένο» Ford Focus του 2002 είναι 14.000 δολάρια, δηλαδή περίπου 13.000 ευρώ, σύμφωνα με τις τρέχουσες συναλλαγματικές ιστοτομίες. Προς το παρόν όμως η υψηλότερη προσφορά που έχει κατατεθεί είναι 3.750 δολάρια (σχεδόν 3.500 ευρώ), με τη δημοπρασία να ολοκληρώνεται στις 30 Απριλίου. Πιστεύετε ότι θα καταφέρει να «πιάσει» περισσότερα;Related Articles

Δέντρο έκοψε σαν λεπίδα μια Toyota Supra

Πολύ δύσκολα μπορείς να καταλάβεις ότι αυτή η άμορφη μάζα σιδερικών ήταν κάποτε μια πανέμορφη Toyota Supra. Το εμπρός τμήμα

Η BMW M5 δείχνει το πιο άγριο πρόσωπο της

Ακόμα πιο δυναμική γίνεται η BMW M5, με στόχο να καλύψει τις αυξημένες  ανάγκες όσων δεν τους αρκούν οι 600

Honda Civic έλιωσε και παραμορφώθηκε τμηματικά από τον ήλιο! – Εκτός εγγύησης οι ζημιές λέει η εταιρεία (φωτογραφίες)

Η Honda φημίζεται για την αξιοπιστία των μοντέλων της, ειδικά σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη, ωστόσο ένα περιστατικό που