Breaking News

Νεκροφόρα Τesla γιατί οι τιμές των καυσίμων μας έχουν πεθάνει!

Νεκροφόρα Τesla γιατί οι τιμές των καυσίμων μας έχουν πεθάνει!

Για τους petrolheads θα ήταν πραγματικός εφιάλτης η τελευταία «βόλτα» τους να γίνει με ηλεκτρικό όχημα.

Επομένως μάλλον θα αντιμετωπίσουν ως αρκετά κακόγουστο αστείο μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη νεκροφόρα. Ωστόσο η ολλανδική εταιρεία Derks Uitvaartmobiliteit, η οποία ειδικεύεται στη μετατροπή οχημάτων σε νεκροφόρες, χτυπάει πένθιμα την «καμπάνα» και μας συστήνει το νέο της δημιούργημα.

Ο λόγος για ένα Tesla Model 3, το οποίο μεταμορφώθηκε σε νεκροφόρα για να μεταφέρει τους πελάτες στο νεκροταφείο εντελώς αθόρυβα και με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Οι επεμβάσεις στο αμάξωμα του πρώην sedan ηλεκτρικού μοντέλου είναι εκτεταμένες, αν και το μπροστινό τμήμα έχει μείνει ανέπαφο.

H γραμμή της οροφής έχει επεκταθεί σημαντικά, αλλά με αεροδυναμικό τρόπο, καθώς έχει καμπύλη γραμμή, οι πίσω κομμένες πόρτες ανοίγουν όμως δεν οδηγούν σε καθίσματα, αλλά σε επιπλέον αποθηκευτικούς χώρους. Παράλληλα η πόρτα του χώρου αποσκευών ψήλωσε, ώστε να «κουμπώσει» με την οροφή που ανέβηκε επίπεδο και να εξυπηρετεί την είσοδο και έξοδο του φέρετρου.

Διαβάστε επίσης: Pit bull «κατασπάραξε» ένα Tesla! (video)

Σε σύγκριση με το sedan Model 3 για ζωντανούς, η νεκροφόρα είναι 866 χλστ. μακρύτερη, με το μήκος της να φτάνει τα 5,56 μέτρα. Στο σημείο αυτό να πούμε ότι η οροφή πάνω από το φέρετρο μπορεί να στολιστεί με δεκάδες μικρά Led που αλλάζουν χρώμα, θυμίζοντας τον έναστρο νυχτερινό ουρανό.

Επειδή ακόμα και μέσα στο φέρετρο κάποιος μπορεί να επιθυμεί τη μέγιστη ιδιωτικότητα υπάρχουν ηλεκτρικές κουρτίνες για τα μεγάλα πλευρικά παράθυρα και για το πίσω. Στα ενδότερα συναντάμε επίσης επεκτεινόμενες σχάρες λουλουδιών από ανοξείδωτο χάλυβα.

Η αύξηση του βάρους και της αεροδυναμικής αντίστασης έχουν βέβαια ως αποτέλεσμα να μειωθεί και η αυτονομία που προσφέρει η μπαταρία, χωρητικότητας 53 kWh, με μια πλήρη φόρτιση. Σύμφωνα με την Derks Uitvaartmobiliteit από 491 χλμ. μειώθηκε στα 350-375 χλμ.

Αλήθεια, θα διαλέγατε μια νεκροφόρα Tesla για την κηδεία σας; Εμείς πάντως σας ευχόμαστε να ζήσετε πάρα πολλά χρόνια ακόμα, αλλά να ξέρετε ότι πιθανότατα μέχρι τότε οι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα έχουν καταργηθεί οριστικά, άρα και οι νεκροφόρες θα είναι ηλεκτρικές…Related Articles

H αποσπώμενη πλατφόρμα Rinspeed Snap Concept

Η ελβετική εταιρία Rinspeed μας έχει συνηθίσει σε πρωτότυπες ιδέες, επομένως δε ξαφνιαζόμαστε από την ιδιαίτερη πλατφόρμα Snap Concept. Πρόκειται

Κάτι περίεργο συμβαίνει στο πίσω τμήμα αυτής της BMW 767iL

Υπάρχουν ιστορίες από τεχνολογικές εξερευνήσεις στα αρχεία των αυτοκινητοβιομηχανιών που δεν τις μαθαίνουμε πότε ή γίνονται γνωστές χρόνια αργότερα όπως

Από ένα ψηλό δέντρο εμπνεύστηκε το νέο Volkswagen Atlas Tanoak (video)

Την pickup εκδοχή του Atlas παρουσίασε η Volkswagen στο Σαλόνι της Νέας Υόρκης. Υποδεχτείτε λοιπόν το νέο Atlas Tanoak, το