Breaking News

Αυτό το Peugeot 205 GTI είναι θωρακισμένο

Αυτό το Peugeot 205 GTI είναι θωρακισμένο

Οι λάτρεις των κλασσικών μοντέλων GTI σίγουρα θα έχουν στην καρδιά τους την αντίστοιχη έκδοση του ιστορικού Peugeot 205.

Το εν λόγω όμως 205 GTI έχει ένα χαρακτηριστικό που προκαλεί έκπληξη και το κάνει αναμφισβήτητα να ξεχωρίζει ανάμεσα σε όσα κυκλοφορούν ακόμα στους δρόμους.

Ποιο είναι αυτό; Η θωράκιση επιπέδου 2 που έχει δεχτεί. Ποιος όμως ήθελε ένα θωρακισμένο 205 GTI και δεν γιατί δεν προτίμησε μια λιμουζίνα ή ένα SUV, όπως συνηθίζουν όσοι αναζητούν υψηλή ασφάλεια καθ’ οδόν.

Την ιδιαίτερη αυτή επιλογή έκανε το 1990 ο Μπερνάρ Αρνό, πρόεδρος της πολυεθνικής εταιρίας πολυτελών ειδών LVMH, καθώς ήθελε ένα αυτοκίνητο που να μπορεί να το χρησιμοποιεί χωρίς άγχος και σοφέρ για τις καθημερινές του μετακινήσεις περνώντας ταυτόχρονα απαρατήρητος.

Τη θωράκιση του μικρού γαλλικού hot hatch μοντέλου ανέλαβε η εταιρία Labbe. Αφού το χρησιμοποίησε για μερικά χρόνια, έπειτα τα θωρακισμένο 205 GTI κατέληξε στο γκαράζ. Σήμερα προσφέρεται προς πώληση στο Λουξεμβούργο από την Art & Revs έχοντας διανύσει μόλις 14.700 χλμ.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Ολική μεταμόρφωση για τo νέο Opel Mokka (video)

Η Opel τράβηξε το σεντόνι από το Mokka και αποκαλύφτηκε ένα μοντέρνο μικρό crossover με νέα σχεδιαστική άποψη και άφθονη

Η Skoda Fabia αποφάσισε να ανανεωθεί

Η πορεία της Fabia έφτασε στο σημείο που χρίζει ανανέωσης και έτσι η Skoda προέβη στις απαραίτητες ενέργειες. Σύμφωνα λοιπόν

Δεκατέσσερα χρόνια χωρίς την Toyota Celica-Σας λείπει;

Δεν είναι λίγοι οι νοσταλγοί της Toyota Celica, η οποία φέτος γιορτάζει την 50η επέτειο της. Η ιαπωνική εταιρεία έριξε