Breaking News

Ο οδηγός φορτηγού που έχει μεταφέρει 20.000 Skoda

Ο οδηγός φορτηγού που έχει μεταφέρει 20.000 Skoda

Μια ζωή πίσω από το τιμόνι του φορτηγού σίγουρα ο Γιαρόσλαφ Κέτε θα έχει να διηγηθεί πάρα πολλές ιστορίες.

Ο 56χρονος Τσέχος οδηγός εργάζεται εδώ και δέκα χρόνια για την εταιρεία Turinsky Transport, η οποία έχει έδρα στη Μπλάντα Μπόλεσλαβ, όπου βρίσκεται και το κεντρικό εργοστάσιο της Skoda.

Είτε από εκεί είτε από το Κβασίνι που είναι το δεύτερο εργοστάσιο της Skoda φορτώνει κάθε Κυριακή τη νταλίκα του. Μπορεί να μεταφέρει ταυτόχρονα δέκα Citigo ή επτά Kodiaq ή ένα συνδυασμό εννέα Fabia και Octavia.

Συνήθως τα δρομολόγια του είναι προς της Γερμανία και πιο σπάνια ταξιδεύει στην Ισπανία. Στη διάρκεια της καριέρας του εκτιμάται ότι έχει μεταφέρει σε διάφορους προορισμούς πάνω από 20.000 αυτοκίνητα.

Ο ίδιος έχει παρατηρήσει ότι στην αγορά της Γερμανίας μεταφέρει κυρίως Octavia με station wagon αμάξωμα, ενώ οι Superb προτιμούνται στην τοπική αγορά σε μαύρο ή λευκό χρώμα.

Τονίζει ότι κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του κάνει στάσεις για ύπνο ώστε να μπορεί να οδηγεί με ασφάλεια, ενώ μεταφέρει μαζί του φαγητό, καθώς σταθμεύει έξω από τα κέντρα των πόλεων. Σπάνια έχει χρόνο να δει μέρη στις χώρες που επισκέπτεται αφού το πρόγραμμα του είναι αρκετά πιεσμένο.

Μας ενημερώνει ακόμα ότι το μέγιστο επιτρεπόμενο μήκος και ύψος των φορτηγών από χώρα σε χώρα της Ευρώπης ποικίλει. Επίσης με διαφορετική ταχύτητα φορτώνονται και ξεφορτώνονται τα αυτοκίνητα στην νταλίκα ανάλογα με το μέγεθος τους, ενώ ρόλο παίζουν και οι καιρικές συνθήκες.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς


Related Articles

Με τηλεσκόπιο το διαστημικό Nissan Navara Dark Sky Concept (video)

Ομολογούμε ότι δε μπορούσαμε να καταλάβουμε τι εννοούσε η Nissan όταν έλεγε ότι το πρωτότυπο Navara που ετοιμάζει θα είναι

Πωλείται βανάκι με εξοπλισμό παρακολούθησης του FBI

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται το συγκεκριμένο καφέ βανάκι Dodge Ram που πωλείται στο eBay, υποστηρίζεται ότι έχει χρησιμοποιηθεί από

Επένδυση 27,4 εκ. ευρώ για τα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία

Όπως έχουν αναφέρει αρκετές φορές η επερχόμενη ηλεκτροκίνηση δε χτυπάει μόνο την πόρτα των επιβατικών αυτοκινήτων αλλά και μεγαλύτερων οχημάτων,