Breaking News

Με τηλεσκόπιο το διαστημικό Nissan Navara Dark Sky Concept (video)

Με τηλεσκόπιο το διαστημικό Nissan Navara Dark Sky Concept (video)

Ομολογούμε ότι δε μπορούσαμε να καταλάβουμε τι εννοούσε η Nissan όταν έλεγε ότι το πρωτότυπο Navara που ετοιμάζει θα είναι εξωπραγματικό.

Η απορία μας λύθηκε με την αποκάλυψη του Navara Dark Sky Concept στο Διεθνές Σαλόνι Επαγγελματικών Οχημάτων στο Ανόβερο. Σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρία το νέο Navara Dark Sky Concept αναπτύχθηκε στη Βρετανία σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA), ενώ στόχος του είναι να λειτουργεί ως ένα κινητό εργαστήριο αστρονομίας.

Για το λόγο αυτό λοιπόν μεταφέρει το υψηλής τεχνολογίας τηλεσκόπιο PlaneWave, το οποίο βρίσκεται μέσα σε ένα ειδικά διαμορφωμένο κλειστό τρέιλερ που ρυμουλκεί το Navara Dark Sky Concept.

Παράλληλα η ιαπωνική εταιρεία αναφέρει ότι το εξέλιξε το σύστημα ProPILOT, ώστε το νέο Navara Dark Sky Concept να είναι το πιο ασφαλές και βολικό pickup για τη ρυμούλκηση τρέιλερ.

Ποια ακριβώς όμως θα είναι η αποστολή του νέου Navara Dark Sky Concept; Ο ΕSA χαρτογραφεί τα αστέρια με τη βοήθεια του δορυφόρου Gaia, o οποίος έχει ανακαλύψει πάνω από ένα δισεκατομμύριο αστέρια. Ο ρόλος του Navara Dark Sky Concept θα είναι επικουρικός, καθώς θα αναλαμβάνει να μεταφέρει τους αστρονόμους σε απομακρυσμένες περιοχές, οι οποίες ονομάζονται «σκοτεινός ουρανός», καθώς βρίσκονται μακριά από τα φώτα των νυχτερινών πόλεων που μειώνουν την ορατότητα.

Η σχεδίαση του Nissan Navara Dark Sky Concept αντλεί έμπνευση από τον κόσμο μας διαθέτοντας σκούρα εξωτερική βαφή με μοτίβα νεφελωμάτων, ενώ στο εσωτερικό του συναντώνται ο νυχτερινός ουρανός και το πορτοκαλί χρώμα του ηλιοβασιλέματος.

Επειδή το κόκκινο φως επηρεάζει την ανθρώπινη όραση το βράδυ τόσο το Navara Dark Sky Concept όσο και το τρέιλερ χρησιμοποιούν αποκλειστικά κόκκινο φωτισμό για να αποφεύγεται η διακοπή κόκκινων δεσμίδων φωτός κατά τη διάρκεια της παρατήρησης.

Το Navara Dark Sky Concept τροφοδοτείται από το γνωστό twin-turbo πετρελαιοκινητήρα των 2.3 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 190 ίππους και 450 Nm ροπής.



Related Articles

Το ανανεωμένο Mitsubishi L200 αποκαλύπτεται 9 Νοεμβρίου

Το σύννεφο σκόνης που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία έχει σηκωθεί, σύμφωνα με τη Mitsubishi, από το ανανεωμένο L200 που κινείται

Τι φορτηγό οδηγεί ο Άι Βασίλης; (video)

Ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών σύμφωνα με την παράδοση οδηγεί έλκηθρο που το σέρνουν τάρανδοι. Ο σύγχρονος όμως Άι Βασίλης

Χωρίς πίσω καθίσματα αλλά με καρότσα το Suzuki Jimny

To Suzuki Jimny είναι ένα μικρό SUV, το οποίο λατρεύεις να οδηγείς σε απαιτητικές off-road διαδρομές και σχεδόν το μισείς