Breaking News

Ποιος ο ρόλος της πλευρικής κάμερας στα φορτηγά MAN; (video)

Ποιος ο ρόλος της πλευρικής κάμερας στα φορτηγά MAN; (video)

Ένα μεγάλο άγχος των οδηγών φορτηγών είναι σίγουρα οι «νεκρές» γωνίες πλευρικά των μακριών οχημάτων τους που είναι αρκετά επικίνδυνες για πεζούς και δικυκλιστές ειδικά μέσα στην πόλη.

Οι μεγάλοι εξωτερικοί καθρέπτες δε βοηθούν, καθώς δε μπορούν να «σκανάρουν» ολόκληρη την περιοχή, ωστόσο λύση φαίνεται πως δίνει το καινοτόμο σύστημα “Video-Turning” που χρησιμοποιεί η ΜΑΝ στα φορτηγά της. Ενεργοποιείται αυτόματα μόλις ο οδηγός βγάλει φλας ή με το πάτημα ενός διακόπτη.

Όπως θα δείτε και στο παρακάτω video μια κάμερα τοποθετημένη πάνω από την πόρτα παρακολουθεί την κίνηση πλευρικά του φορτηγού, ενώ η εικόνα που καταγράφει προβάλλεται σε μια οθόνη που βρίσκεται μπροστά από την εμπρός κολόνα στην καμπίνα. Παράλληλα όταν το φορτηγό στρίβει αισθητήρες ενημερώνουν τον οδηγό αν εντοπίσουν εμπόδιο, ενώ Led ένδειξη πλευρικής απόστασης συναντάμε στις εμπρός κολόνες.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς


Tags assigned to this article:
Video-TurningκάμεραΜΑΝφορτηγά

Related Articles

Στη σκληρή εργασία 50.000 Nissan Navara

Περιφανή αισθάνεται για την εμπορική επιτυχία του Navara η Nissan, καθώς από το Νοέμβριο του 2015 οι πωλήσεις του στην

Ένα φορτηγό Volvo FH του 2013 με ρετρό διακόσμηση (video)

Αδυναμία στα παλαιότερα φορτηγά της Volvo έχει ο Άντζελο Ντε Κράκερ, ο οποίος αποφάσισε να μεταφέρει αρκετά στοιχεία από αυτά

Κλειστά τα χιονοδρομικά κέντρα; Η λύση είναι το Nissan e-NV200 (video)

«Στολή» περιπέτειας φόρεσε η Nissan στο αθώο ηλεκτροκίνητο βαν e-NV200 Evalia, το οποίο άφησε την πόλη για τα χιονισμένα βουνά.