Breaking News

To VW I.D. Buzz Cargo Concept είναι το βαν του μέλλοντος

To VW I.D. Buzz Cargo Concept είναι το βαν του μέλλοντος

Η οικογένεια ηλεκτροκίνητων I.D. μοντέλων της Volkswagen πλέον έχει και ένα επαγγελματικό όχημα.

Ο λόγος για το νέο I.D. Buzz Cargo Concept, το οποίο πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο 67ο Σαλόνι Επαγγελματικών Οχημάτων στο Ανόβερο της Γερμανίας. Βασίζεται στη γνωστή πλατφόρμα MEB για ηλεκτροκίνητα μοντέλα της Volkswagen, ενώ η εξωτερική του σχεδίαση παραπέμπει στο επιβατικό I.D. Buzz.

Σύμφωνα με τη Volkswagen το πρωτότυπο I.D. Buzz Cargo είναι 106 χλστ. μακρύτερο από το I.D. Buzz, ενώ οι διαστάσεις του σε μήκος, πλάτος, ύψος και μεταξόνιο είναι 5.048 χλστ., 1.976 χλστ., 1.963 χλστ. και 3.300 χλστ. αντίστοιχα. Διαθέτει πλευρικά συρόμενες πόρτες και δυο αντίθετα ανοιγόμενες πίσω πόρτες.

Ο εσωτερικός χώρος φόρτωσης είναι αρκετά μεγάλος, ενώ όπως μπορείτε να δείτε και στις σχετικές φωτογραφίες υπάρχουν σειρές από ράφια εντός των οποίων τοποθετούνται εργαλεία που ανιχνεύονται ηλεκτρονικά και παραδίδονται αυτόματα.

Πέρα από ηλεκτροκίνητο το νέο I.D. Buzz Cargo Concept διαθέτει και τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 4. Η αυτονομία του τώρα (330-550 χλμ.) εξαρτάται από τις μπαταρίες του, οι οποίες κυμαίνονται από 48 kWh έως 111 kWh. Έξτρα αυτονομία 15 χλμ. μπορούν να προσφέρουν τα ηλιακά πάνελ που είναι τοποθετημένα στην οροφή.

Το συγκεκριμένο I.D. Buzz Cargo Concept που παρουσιάζεται στη γερμανική πόλη διαθέτει ηλεκτροκινητήρα 204 ίππων, μπαταρία ιόντων-λιθίου 48-kWh, είναι πισωκίνητο (υπάρχει και δυνατότητα τετρακίνησης), ενώ η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 160 χλμ./ώρα.

Στην παραγωγή το νέο I.D. Buzz Cargo Concept εκτιμάται ότι θα εισέλθει το 2021.



Related Articles

Ένα εκατομμύριο Fiat Panda στους δρόμους

Ένα σημαντικό επίτευγμα σημειώνει στο βιογραφικό του το Fiat Panda τέταρτης γενιάς, καθώς η παραγωγή του έφτασε το ένα εκατομμύριο.

Το Nissan 370Z κάνει σκι στο βουνό (video)

Αν νομίζετε ότι το Nissan 370Z Roadster είναι ιδανικό μόνο για ασφάλτινες διαδρομές πλάι στη θάλασσα με την οροφή του

Μια BMW X3 εισέβαλε σε πεζόδρομο στο Κουκάκι

Το απόλυτο κομφούζιο επικράτησε προχτές το βράδυ στον πεζόδρομο της οδού Γεωργίου Ολυμπίου στο Κουκάκι. Η ασημί BMW X3 (πρώτης