Breaking News

Ένα εκατομμύριο Fiat Panda στους δρόμους

Ένα εκατομμύριο Fiat Panda στους δρόμους

Ένα σημαντικό επίτευγμα σημειώνει στο βιογραφικό του το Fiat Panda τέταρτης γενιάς, καθώς η παραγωγή του έφτασε το ένα εκατομμύριο.

Το ρεκόρ αυτό καταγράφηκε στο εργοστάσιο “G. Vico Pomigliano d’Arco” όπου κατασκευάζεται το Panda κοντά στη Νάπολη της Ιταλίας. Για την ιστορία αξίζει να αναφέρουμε ότι από το ξεκίνημα της καριέρας του το 1980 μέχρι σήμερα η παραγωγή του έχει ξεπεράσει τα 7,5 εκατομμύρια.

Το μοντέλο που οδήγησε στο νέο αριθμό ορόσημο παραγωγής είναι ένα λευκό City Cross με βενζινοκινητήρα 1.2 λίτρων απόδοσης 69 ίππων που συνδυάζεται  με σύστημα τετρακίνησης, ενώ έχει βρει αγοραστή στην πατρίδα του.

Το 1983 το Panda έγινε το πρώτο τετρακίνητο μοντέλο πόλης, ενώ το 1986 ήταν το πρώτο στην κατηγορία που τροφοδοτούνταν από πετρελαιοκινητήρα. Σήμερα το Panda προσφέρεται βενζινοκίνητο, πετρελαιοκίνητο, ενώ κινείται επίσης με μεθάνιο και υγραέριο. Παράλληλα διατίθεται στις εκδόσεις Urban look, City Cross και 4Χ4, ως προσθιοκίνητο και τετρακίνητο, με μηχανικό κιβώτιο αλλά και με ρομποτικό Dualogic.


Tags assigned to this article:
FiatPanda

Related Articles

Τι ξεχωριστό έχει η νέα ειδική έκδοση των Jeep Renegade και Compass;

Τη νέα ειδική έκδοση Upland παρουσιάζει η Jeep για τα Renegade 4xe και Compass 4xe με plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης.

Το e-Golf που οδήγησε σε ρεκόρ τη Volkswagen

Στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου η Volkswagen παρέδωσε στη Γερμανία ένα e-Golf στο νέο του ιδιοκτήτη, ενώ το συγκεκριμένο γεγονός

Ξάφριζαν ανταλλακτικά από εργοστάσιο της Renault! Συνελήφθησαν εργαζόμενοι

Σχεδόν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις στην εφοδιαστική τους αλυσίδα, εξαιτίας της πανδημίας και του πολέμου