Breaking News

Το λογότυπο της Pirelli από 41 αγωνιστικά αυτοκίνητα (video)

Το λογότυπο της Pirelli από 41 αγωνιστικά αυτοκίνητα (video)

Πριν από 40 χρόνια η Pirelli είχε μια πολύ έξυπνη και πρωτότυπη ιδέα για την προώθηση του ονόματος της.

Τι έκανε λοιπόν η ιταλική εταιρεία ελαστικών το 1978; Συγκέντρωσε στην πίστα της Μόντσα, που βρίσκεται έξω από το Μιλάνο, δεκάδες αυτοκίνητα και τα έβαλε σε σχηματισμό που να απεικονίζει από ψηλά το γράμμα “P”, όπως αποτυπώθηκε στα πλανά που τραβήχτηκαν από ελικόπτερο και μπορείτε να τα δείτε στο παρακάτω video.

Τέσσερις δεκαετίες μετά η Pirelli επανέρχεται στην ίδια πίστα με το ίδιο επιτυχημένο concept, με τη μόνη διαφορά ότι δε χρησιμοποιήθηκαν απλά αυτοκίνητα, αλλά 41 αγωνιστικά οχήματα της κατηγορίας GT3, με τη συνολική συγκεντρωμένη ισχύ τους να φτάνει τους 22.000 ίππους.

Για το σκοπό αυτό συμμετείχαν οδηγοί της Aston Martin, της Audi, της Bentley, της BMW, της Ferrari, της Jaguar, της Lamborghini, της Lexus, της McLaren, της Mercedes-AMG, της Nissan και της  Porsche. Το γράμμα “P” που δημιουργήθηκε είχε μήκος 80 μέτρα και ύψος 18 μέτρα.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς


Tags assigned to this article:
PirelliΜόντσα

Related Articles

Με αρκετό γκάζι το νέο Subaru WRX STI S209

Το πιο δυνατό WRX STI παρουσίασε η Subaru στο Σαλόνι του Ντιτρόιτ με τη νέα έκδοση S209 να αποδίδει 341

Χωρίς τον V6 twin-turbo κινητήρα των 510 ίππων οι ισχυρότερες Giulia και Stelvio Quadrifoglio στη νέα έκδοση Estrema (video)

Τη νέα ειδική έκδοση ονόματι Estrema παρουσίασε η Alfa Romeo για τις Giulia και Stelvio. Σύμφωνα με την ιταλική εταιρεία

Το ιδανικό Jeep Grand Cherokee για νυχτερινές βόλτες

Απόλυτα εναρμονισμένη με το ατμοσφαιρικό περιβάλλον της νύχτας είναι η νέα έκδοση του Jeep Grand Cherokee. Ο λόγος για το