Breaking News

Opel Crossland: Όλες οι αλλαγές σε εμφάνιση και εξοπλισμό

Opel Crossland: Όλες οι αλλαγές σε εμφάνιση και εξοπλισμό

Ένα ήπιο φρεσκάρισμα πραγματοποίησε η Opel στο Crossland, από το όνομα του οποίου απουσιάζει πλέον το γράμμα “X”.

Στο μπροστινό τμήμα του ανανεωμένου Crossland εντοπίζονται οι περισσότερες αλλαγές, με τη σημαντικότερη να αφορά τη νέα μάσκα ονόματι “Opel Vizor”, την οποία πρωτοείδαμε στο νέο Mokka. Ένα μαύρο ενιαίο πάνελ καλύπτει ολόκληρη τη μάσκα ενσωματώνοντας τους μπροστινούς προβολείς, ενώ διαφορετικός είναι ο μπροστινός προφυλακτήρας με επιθετικότερη σχεδίαση, πλατύτερη και χαμηλότερη γρίλια.

Αλουμινένιες ποδιές υπάρχουν χαμηλά στον εμπρός και πίσω προφυλακτήρα, τεχνολογίας Led είναι πλέον οι προβολείς ομίχλης, τα πίσω φωτιστικά σώματα έγιναν σκουρόχρωμα και η πόρτα του χώρου αποσκευών απέκτησε μαύρο γυαλιστερό χρώμα. Οι νέες ζάντες των 16 ή 17 ιντσών προσφέρονται ασημένιες, μαύρες ή δίχρωμες, ενώ διχρωμία μπορεί να υπάρξει ανάμεσα στη μαύρη οροφή και στο αμάξωμα.

Η νέα σπορ έκδοση GS Line του ανανεωμένου Crossland προσφέρει μαύρες ζάντες 17 ιντσών, μαύρη οροφή, κόκκινες πινελιές στα φώτα ημέρας, Led πίσω φωτιστικά σώματα και ράγες οροφής.

Στα ενδότερα τώρα του ανανεωμένου Crossland συναντάμε οθόνη αφής 8 ιντσών του συστήματος πολυμέσων Multimedia Navi Pro, το οποίο επιτρέπει συνδεσιμότητα Apple CarPlay και Android Auto. Τα πίσω καθίσματα είναι συρόμενα και αναδιπλούμενα αυξομειώνοντας τη χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ από 410 σε 520 λίτρα.

Οι μηχανικοί της Opel ανέπτυξαν νέα ελατήρια και αμορτισέρ για την ανάρτηση (ΜακΦέρσον εμπρός/ημιάκαμπτος άξονας πίσω), ενώ βελτιώσεις έγιναν και στο σύστημα διεύθυνσης. Προαιρετικό είναι το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης IntelliGrip, με πέντε διαφορετικά προγράμματα (κανονικό, χιόνι, λάσπη, άμμος και ESP οff).

Κάτω από το εμπρός καπό του ανανεωμένου Crossland μπορεί να τοποθετηθεί ο ατμοσφαιρικός τρικύλινδρος 1.2 λίτρων βενζινοκινητήρας των 83 ίππων ή ο turbo 1.2 λίτρων με ισχύ 110 ή 130 ίππους. Ο πετρελαιοκινητήρας των 1.5 λίτρων αποδίδει 110 ή 120 ίππους.

Η λίστα με τα συστήματα ασφαλείας του ανανεωμένου Crossland περιλαμβάνει προσαρμοζόμενους προβολείς Adaptive full-LED, head-up display, αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης με ανίχνευση πεζού, προειδοποίηση παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας, αξιολόγηση κόπωσης του οδηγού, έλεγχο «νεκρής» γωνίας, πανοραμική κάμερα οπισθοπορείας με γωνία 180 μοιρών, αυτόματο παρκάρισμα και cruise control με περιοριστή ταχύτητας.

Σύντομα η Opel θα ανοίξει το βιβλίο των παραγγελιών για το ανανεωμένο Crossland, ενώ το λανσάρισμα του θα ξεκινήσει αρχές του 2021.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς


Tags assigned to this article:
CrosslandMokkaOpelανανέωση

Related Articles

Γιατί η Volkswagen επέλεξε την Τουρκία για το νέο της εργοστάσιο;

Παρά τις εσωτερικές κρίσεις, τα πολλά ανοιχτά μέτωπα, την επιθετική εξωτερική πολιτική, την αδιαφάνεια σε πολλά ζητήματα της δημόσιας διοίκησης

To Renault του Φιντέλ Κάστρο

Πρόσφατα η Τουρκία αποκάλυψε το πρώτο εθνικό της αυτοκίνητο, ωστόσο και στο παρελθόν υπήρξαν χώρες με ανάλογη πρόθεση. Μια από

Η Mercedes AMG A35 «πιάνει» 250 χλμ./ώρα

Έτοιμη να πατήσει γκάζι είναι η νέα Mercedes AMG A35, η οποία είναι το πιο προσιτό μοντέλο με την υπογραφή