Breaking News

To νέο sedan της Fiat είναι το Cronos

To νέο sedan της Fiat είναι το Cronos

Eμείς μέχρι τώρα γνωρίζαμε το Tipo ως το μοναδικό sedan στη γκάμα της Fiat, ωστόσο η ιταλική εταιρία λάνσαρε για τις αγορές της Λατινικής Αμερικής το νέο Cronos.

Στόχος του νέου Cronos είναι να αντικαταστήσει το Linea που ήταν η sedan πρόταση στην τοπική αγορά βασιζόμενο στο σκαρί του γερασμένου Punto. Σύμφωνα τώρα με την Fiat το νέο Cronos έχει ανεγερθεί πάνω σε μια νέα πλατφόρμα, ενώ θα κατασκευάζεται στο ίδιο εργοστάσιο που συναρμολογείται και το Tipo στην Τουρκία. Σχεδιαστικά θα λέγαμε ότι το Cronos σε μεγάλο βαθμό ακολουθεί τα χνάρια του Tipo.

Η Fiat εκτιμά ότι η κατηγορία του Cronos στη Βραζιλία αντιπροσωπεύεται από 30.000 οχήματα και στην Αργεντινή από 100.000 οχήματα, επομένως είναι λογικό να θέλει να διεκδικήσει μερίδιο με το λανσάρισα του που θα πραγματοποιηθεί το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους.

Αναφορικά τώρα με τους κινητήρες του νέου Cronos αναμένονται μάλλον δυο μηχανικά σύνολα 1.3 και 1.8 λίτρων.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Η πρώτη αντιπροσωπεία αυτοκινήτων μόνο για γυναίκες (video)

Αν θυμάστε μια είδηση πριν από μερικούς μήνες που έλεγε ότι πλέον στη Σουηδική Αραβία θα επιτρέπεται και στις γυναίκες

Η ιστορία δικαίωσε το Mitsubishi Model A

Για τη συμβολή του στην εξέλιξη της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ιαπωνία ξεχώρισε το Mitsubishi Model A. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός JAHFA

Δε θα υπάρξει άλλο ηλεκτρικό Volkswagen e-Golf (video)

To ημερολόγιο έδειχνε 23 Δεκεμβρίου του 2020 όταν το τελευταίο Volkswagen e-Golf κύλισε από τη γραμμή της παραγωγής. Το ύστατο