Breaking News

Δε φαντάζεστε τι κοινό έχει το Rivian R1T με τα τανκς (video)

Δε φαντάζεστε τι κοινό έχει το Rivian R1T με τα τανκς (video)

Αν έχετε πραγματοποιήσει τη στρατιωτική σας θητεία στο σώμα των τεθωρακισμένων, μάλλον θα γνωρίζετε ότι ένα τανκ μπορεί να περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό του.

Αυτή την ικανότητα λοιπόν έχει και το pickup R1T, της νέας αμερικάνικης εταιρείας Rivian, η οποία κατασκευάζει αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα. Προφανώς το R1T δε διαθέτει ερπύστριες, αλλά τροχούς.

Ωστόσο σε κάθε τροχό του υπάρχει ένας ενσωματωμένος ηλεκτροκινητήρας 147 kW, επομένως ο καθένας μπορεί να κινείται ανεξάρτητα. Στο πρόγραμμα ονόματι “Tunk Turn”, το R1T, όπως θα δείτε στο παρακάτω video, μπορεί να γυρνάει σαν fidget spinner.

Το εν λόγω χαρακτηριστικό του R1T θα αποδειχτεί αρκετά χρήσιμο σε off-road διαδρομές, όπου ο οδηγός δεν έχει το περιθώριο να κάνει μανούβρες για να αλλάξει την κατεύθυνση του οχήματος.

Άλλωστε η Rivian αναφέρει ότι το πρόγραμμα “Tunk Turn” θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά σε εδάφη με χαμηλή πρόσφυσης, όπως χώμα, λάσπη και πέτρες, ώστε να αποφευχθούν τυχόν ζημιές στους ηλεκτροκινητήρες από την αντίσταση που θα προβάλλουν οι τροχοί πάνω στην άσφαλτο.

Σύμφωνα με τη Rivian το νέο R1T προσφέρει μια σημαντική αυτονομία, η οποία εξαρτάται από τη χωρητικότητα της μπαταρίας των 105 kWh, 135 kWh και 180 kWh που θα επιλεγεί και διαμορφώνεται στα πάνω από 370 χλμ., 482 χλμ. και 643 χλμ. αντίστοιχα.

Mε μισή ώρα φόρτισης η αυτονομία του νέο R1T φτάνει τα 321 χλμ. Η μέγιστη ταχύτητα είναι πάντα 201 χλμ./ώρα και η πιο γρήγορη επιτάχυνση από 0-96 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται εντός μόλις 3.0 δευτ.


Tags assigned to this article:
R1TRivianTunk Turn

Related Articles

Πιο κοντά στην παραγωγή το ηλεκτροκίνητο SUV της Volkswagen (videos)

Με επανασχεδιασμένη μορφή θα παρουσιάσει η Volkswagen στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης το I.D. Crozz, το οποίο έχει έρθει πιο κοντά

Κάμερες αντί για πλευρικούς καθρέπτες θα έχει το νέο Honda e (video)

Μια νέα τεχνολογία σκοπεύει να εκδημοκρατίσει το επερχόμενο αμιγώς ηλεκτροκίνητο Honda e. Αυτό διότι θα εγκαινιάσει στην κατηγορία των μικρών

Αυτό είναι το «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς» για το 2024 – Ναι, είναι ηλεκτρικό (φωτογραφίες)

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης ανακοινώθηκε ο μεγάλος νικητής για το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024. Τον επίζηλο τίτλο