Breaking News
Τροχαία Αττικής: Χιλιάδες παραβάσεις του Κ.Ο.Κ και 10 νεκροί ο απολογισμός του Μαΐου
Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής για τον Μάιο του 2026, καθώς μέσα σε
...Αττική Οδός: Έφυγε τροχός από φορτηγό εν κινήσει – Ένα στα τέσσερα φορτηγά χωρίς ΚΤΕΟ
Τρόμος επικράτησε στην Αττική Οδό, όταν από ένα εν κινήσει φορτηγό, έφυγε ο μπροστινός αριστερός τροχός.
...Mazda εισέβαλε στις γραμμές τρένου – Η 70χρονη οδηγός κατηγορεί το GPS (βίντεο)
Απίστευτες εικόνες εκτυλίχτηκαν σε σιδηροδρομικό σταθμό του Σιάτλ, όταν στις γραμμές του τρένου εμφανίστηκε ένα Mazda
...Μοτοσυκλέτα κατέληξε να κρέμεται σε φανάρι μετά από σύγκρουση (βίντεο)
Ένα απίστευτο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στον Καναδά, με ένα από τα εμπλεκόμενα οχήματα να εκτοξεύεται στον
...Ηλεκτρικά πατίνια: Αναβάτες χωρίς κράνος και υπό την επήρεια αλκοόλ εντόπισε η Τροχαία
Συνολικά 214 παραβάσεις οδηγών ηλεκτρικών πατινιών βεβαίωση η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, στο πλαίσιο ειδικής εξόρμησης που
...Η Ελληνική Αστυνομία απέκτησε 90 νέα οχήματα – Ποιος τα δώρισε
Σημαντική ενίσχυση του στόλου της Ελληνικής Αστυνομίας και ειδικότερα της Άμεσης Δράσης Αττικής πραγματοποιήθηκε με τη
...
Τροχαία Αττικής: Χιλιάδες παραβάσεις του Κ.Ο.Κ και 10 νεκροί ο απολογισμός του Μαΐου
Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής για τον Μάιο του 2026, καθώς μέσα σε έναν μόλις μήνα βεβαιώθηκαν 38.346 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ στους δρόμους της Αττικής καταγράφηκαν 526 τροχαία ατυχήματα με συνολικά 629 παθόντες.
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι 290 από τις παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν σε βαθμό πλημμελήματος, γεγονός που αποτυπώνει τη σοβαρότητα ορισμένων επικίνδυνων συμπεριφορών που εξακολουθούν να παρατηρούνται στο οδικό δίκτυο της πρωτεύουσας.
Η Ελληνική Αστυνομία απέκτησε 90 νέα οχήματα – Ποιος τα δώρισε
Στο «μικροσκόπιο» των ελέγχων βρέθηκαν κυρίως παραβάσεις που σχετίζονται άμεσα με την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων. Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν 989 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, εκ των οποίων οι 44 αντιμετωπίστηκαν ως πλημμελήματα. Παράλληλα, βεβαιώθηκαν 1.396 παραβάσεις υπέρβασης του ορίου ταχύτητας, 320 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και 886 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.
Ιδιαίτερα υψηλά παραμένουν και τα ποσοστά μη χρήσης των βασικών μέσων προστασίας. Η Τροχαία κατέγραψε 2.131 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, ενώ ακόμη πιο ανησυχητικός είναι ο αριθμός των 3.619 παραβάσεων για μη χρήση προστατευτικού κράνους από οδηγούς και επιβάτες δικύκλων. Επιπλέον, βεβαιώθηκαν 103 παραβάσεις για επικίνδυνους ελιγμούς.
Σε ό,τι αφορά τα τροχαία ατυχήματα, κατά τον Μάιο σημειώθηκαν συνολικά 526 περιστατικά. Από αυτά, τα 10 ήταν θανατηφόρα, με ισάριθμους νεκρούς, ενώ καταγράφηκαν επίσης 10 σοβαρά ατυχήματα με 11 σοβαρά τραυματίες. Η μεγάλη πλειονότητα των συμβάντων αφορούσε ελαφρά τροχαία, καθώς 506 ατυχήματα είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 608 ατόμων.
Σύμφωνα με την ανάλυση της Τροχαίας, τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων ήταν η έλλειψη προσοχής και σύνεσης κατά την οδήγηση, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων, αλλά και η μη τήρηση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς. Παράλληλα, η μη χρήση κράνους από οδηγούς και συνεπιβάτες δικύκλων αποδείχθηκε καθοριστικός παράγοντας που αύξησε τη σοβαρότητα πολλών τραυματισμών.
Αττική Οδός: Έφυγε τροχός από φορτηγό εν κινήσει – Ένα στα τέσσερα φορτηγά χωρίς ΚΤΕΟ
Τα στοιχεία του Μαΐου υπενθυμίζουν για ακόμη μία φορά ότι η οδική ασφάλεια δεν εξαρτάται μόνο από τους ελέγχους των Aρχών, αλλά κυρίως από την καθημερινή συμπεριφορά όλων όσοι κινούνται στο οδικό δίκτυο. Η τήρηση των κανόνων κυκλοφορίας, η χρήση ζώνης και κράνους και η αποφυγή επικίνδυνων συνηθειών, όπως το κινητό τηλέφωνο ή η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, παραμένουν οι σημαντικότεροι σύμμαχοι για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.
Related Articles
Η Toyota στο πλευρό της κοινότητας ΛΟΑΤ
Σε περιόδους μεγάλων κοινωνικών κρίσεων, όπως αυτή που διανύουμε τους τελευταίους μήνες, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, οι ομάδες μειονοτήτων
Χιλιάδες τροχονομικές παραβάσεις στην Κρήτη
Είναι γνωστό ότι η Κρήτη πληρώνει βαρύ «φόρο» αίματος στην άσφαλτο, καθώς ο αριθμός των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων που καταγράφονται
Ζώνη ασφαλείας-1.340 παραβάσεις σε μια εβδομάδα
Είναι πραγματικά απαράδεχτο το 2018 να εξακολουθούν ορισμένοι οδηγοί να αρνούνται τη χρήση ζώνης ασφαλείας. Το πόσο επικίνδυνη είναι η

