Breaking News

Κάμερες θα καταγράφουν τους επίδοξους κλέφτες των Tesla

Κάμερες θα καταγράφουν τους επίδοξους κλέφτες των Tesla

Οι κλοπές των αυτοκινήτων είναι ένα μεγάλο και διαχρονικό πρόβλημα, το οποίο η Tesla θέλει να περιορίσει τουλάχιστον στα δικά της μοντέλα.

Η αμερικάνικη εταιρεία των ηλεκτροκίνητων οχημάτων λοιπόν ανακοίνωσε το νέο πρόγραμμα ασφαλείας ονόματι “Sentry Mode”, το οποίο στόχο έχει να απομακρύνει τους επίδοξους κλέφτες.

Πώς λειτουργεί όμως το “Sentry Mode”; Σε πρώτο στάδιο ενεργοποιείται το σύστημα “Alert”, το οποίο όταν εντοπίσει ύποπτη κίνηση γύρω από το όχημα ενεργοποιεί τις εξωτερικές κάμερες. Παράλληλα στη μεγάλη οθόνη αφής εμφανίζεται ένα μήνυμα που αναφέρει ότι κάμερες καταγράφουν το εξωτερικό περιβάλλον του οχήματος.

Αν ο επίδοξος κλέφτης δεν πτοηθεί και σπάσει το παράθυρο για παράδειγμα το δεύτερο στάδιο “Alert” τίθεται σε λειτουργία ενεργοποιώντας τη μέγιστη φωτεινότητα της οθόνης, το συναγερμό και το ηχοσύστημα στην υψηλότερη ένταση.

Να διευκρινίσουμε όμως ότι το αντικλεπτικό “Sentry Mode” προσφέρεται μόνο στο νέο Model 3 και μέσω αναβάθμισης στα Model S και Model X που κατασκευάστηκαν μετά τον Αύγουστο του 2017.



Related Articles

Στην Πτολεμαΐδα το πρώτο ηλεκτρικό ταξί που αγοράστηκε με κρατική επιδότηση

Ένας επαγγελματίας οδηγός, από την πόλη της Πτολεμαΐδας, έλαβε πρώτος στην Ελλάδα την καταβολή επιδότησης για αγορά ηλεκτρικού ταξί. Αξίζει

O ταχύτερος φορτιστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο! Από 0% στο 100% η μπαταρία σε 15 λεπτά-Συνδέονται ταυτόχρονα 4 αυτοκίνητα (video)

Η ABB λανσάρει σήμερα έναν καινοτόμο all-in-one φορτιστή ηλεκτρικών οχημάτων , ο οποίος παρέχει την ταχύτερη εμπειρία φόρτισης στην αγορά.

Συγγένεια με το Volkswagen ID.4 έχει το νέο ηλεκτρικό Ford Explorer (video)

Ξεχάστε πλέον ότι σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε το όνομα του Ford Explorer, καθώς «μεταλλάχτηκε» σε αμιγώς ηλεκτροκίνητο crossover.