Breaking News

Το μικρότερο σε μήκος Volvo πριν 44 χρόνια

Το μικρότερο σε μήκος Volvo πριν 44 χρόνια

Σήμερα η Volvo δε διαθέτει κάποιο μικρό μοντέλο στη γκάμα της, ενώ και στο παρελθόν δεν ήταν ιδιαίτερα ενεργή στην εν λόγω κατηγορία.

Αυτό όμως άρχισε να αλλάζει όταν το 1972 εξαγόρασε το ένα τρίτο της ολλανδικής εταιρείας DAF Car BV και έτσι άρχισε να υλοποιείται σταδιακά η είσοδος της στην κατηγορία των μικρών μοντέλων, ενώ στα μέσα τις δεκαετίας του 1970 η εξαγορά περισσότερων μετοχών της DAF Car BV οδήγησε στην αναδιοργάνωση της εταιρείας και την ίδρυση της Volvo Car BV.

Κάπως έτσι λοιπόν γεννήθηκε το 1975 το Volvo 66, το οποίο είχε μήκος 3.900 χλστ., ενώ προσφέρονταν με δυο τύπους αμαξώματος, ως δίπορτο sedan αλλά και ως τρίθυρο estate.

Σύμφωνα με τη σουηδική εταιρεία το Volvo 66 ήταν στην πραγματικότητα μια εξελιγμένη εκδοχή του DAF 66. Την τροφοδοσία του Volvo 66 είχαν αναλάβει δυο τετρακύλινδροι κινητήρες 1.109 κ.εκ. και 1.289 κ.εκ. απόδοσης 47 και 57 ίππων αντίστοιχα.

Η μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς πραγματοποιούνταν μέσω αυτόματου συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων CVT κιβωτίου, ενώ οι εμπρός τροχοί διέθεταν δισκόφρενα και οι πίσω ταμπούρα. Μέχρι το 1980 κατασκευάστηκαν συνολικά 106.137 Volvo 66.


Related Articles

To συλλεκτικό Datsun 280ZX του 1980

Πενήντα χρόνια έχουν περάσει από τη μέρα που έκανε ντεμπούτο το κλασσικό πλέον Datsun Z, το οποίο στην αγορά της

Mercedes ήταν σε καραντίνα για 37 χρόνια (video)

Οι περισσότεροι παραπονιόμαστε επειδή έχουμε ήδη μείνει σπίτι σχεδόν δυο μήνες, λόγω της πανδημίας, όμως η καραντίνα της εν λόγω

Ποιος δε θα ήθελε αυτή την Citroen DS Cabriolet;

Αν σας ζητήσουμε να μας πείτε μια αξέχαστη Γαλλίδα θεά, η ηθοποιός Ζαν Μορό θα είναι η μόνη που θα