Breaking News

Σε μια μόνο εβδομάδα 887 οδηγοί βρέθηκαν υπό την επήρεια αλκοόλ

Σε μια μόνο εβδομάδα 887 οδηγοί βρέθηκαν υπό την επήρεια αλκοόλ

Προβληματισμό, ανησυχία και απογοήτευση φέρνουν τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε οδηγούς όλης της επικράτειας σε διάστημα μιας εβδομάδας.

Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο του προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας» από 17 έως 23 Σεπτεμβρίου διεξήχθησαν σε όλη τη χώρα συνολικά 19.039 έλεγχοι από 768 κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας, στη διάρκεια των οποίων βεβαιώθηκαν 887 παραβάσεις που αφορούσαν την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Στο οδικό δίκτυο της πρωτεύουσας εντοπίστηκαν 230 οδηγοί που είχαν καταναλώσει πάνω από το επιτρεπόμενο όριο αλκοόλ, στη Θεσσαλονίκη 72, στο Ρέθυμνο 32, στα Χανιά 28, στην Κοζάνη 25 και στη Λάρισα 24. Από την πλευρά της η Ελληνική Αστυνομία δηλώνει ότι οι σχετικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων αλλά και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Από την πλευρά μας εμείς σαν πολίτες θα πρέπει επιτέλους να πάψουμε να υπερεκτιμάμε τις οδηγικές μας ικανότητες, να κατανοήσουμε ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να θέτουμε σε κίνδυνο τις ζωές συνανθρώπων μας που δε φταίνε σε τίποτε και να αφήνουμε σπίτι το αυτοκίνητο όταν σκοπεύουμε να καταναλώσουμε αλκοόλ στη νυχτερινή μας έξοδο.



Related Articles

Γιατί ένας νεαρός οδηγός να επιλέξει τη sedan Toyota Corolla;

Η αλήθεια είναι ότι την Toyota Corolla με sedan αμάξωμα την έχουμε συνδεδεμένη με οικογενειάρχες και με οδηγούς μεγαλύτερης ηλικίας.

To Mazda με τις 4.500 πωλήσεις σε μια μέρα!

To 2020 είναι έτος ορόσημο για τη Mazda, καθώς φέτος γιορτάζει τα 100α της γενέθλια. Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν ξεφυλλίζοντας

To ισχυρό Hyundai i30 N αποκτά αυτόματο κιβώτιο

Στα μοντέλα επιδόσεων, όπως είναι το νέο Hyundai i30 N, οι γνώστες της σπορ οδήγησης προτιμούν μηχανικό κιβώτιο, καθώς ενισχύει