Breaking News

To ισχυρό Hyundai i30 N αποκτά αυτόματο κιβώτιο

To ισχυρό Hyundai i30 N αποκτά αυτόματο κιβώτιο

Στα μοντέλα επιδόσεων, όπως είναι το νέο Hyundai i30 N, οι γνώστες της σπορ οδήγησης προτιμούν μηχανικό κιβώτιο, καθώς ενισχύει τη συμμετοχικότητα και την απόλαυση.

Για το λόγο αυτό οι Κορεάτες επέλεξαν κατά το λανσάρισα του νέου i30 N να το συνοδεύσουν αποκλειστικά με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων. Το εν λόγω μηχανικό κιβώτιο  προσφέρεται τόσο στη στάνταρ έκδοση όσο και στην ισχυρότερη  με το Performance Package.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες από τα τέλη του 2019 θα διατίθεται και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT, καθώς αυτή την επιλογή φαίνεται ότι προτιμούν οι περισσότεροι αγοραστές, ενώ συναντάται ευρέως και σε αντίστοιχα μοντέλα επιδόσεων άλλων εταιριών.

Προφανώς θα επιλεγεί το αυτόματο 7αρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT της Hyundai που τοποθετείται και στα μοντέλα της Veloster, i40 και Tucson, ενώ λογικά θα επιβραδύνει λίγο την επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα και θα αυξήσει κάπως τη μέση κατανάλωση για χάρη της άνεσης.

Κάτω από το καπό του νέου i30 N βρίσκεται ένας δίλιτρος υπερτροφοδοτούμενος T-GDI κινητήρας, ο οποίος παράγει 275 ίππους στην έκδοση Performance Package και 250 ίππους στην «απλή» έκδοση. Η ροπή των 353 Nm ροπής είναι σταθερή και στις δυο εκδόσεις, ενώ το 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο μεταδίδει την κίνηση στους εμπρός τροχούς. Η τελική ταχύτητα φτάνει τα 250 χλμ./ώρα, ενώ η επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα διαρκεί 6,4 δευτ. και 6,1 δευτ. στην έκδοση Performance Package.



Related Articles

Πώς σας φαίνεται το νέο λογότυπο της Opel; (video)

Σε μια νέα εποχή ετοιμάζεται να εισέλθει η Opel και για το λόγο αυτό αποφάσισε να ανανεώσει το λογότυπο της.

Άνοδος στις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων τον Οκτώβριο στην Ελλάδα! Πώς θα κλείσει το 2022;

Ανοδικά κινήθηκε η εγχώρια αγορά αυτοκινήτου τον περασμένο μήνα, σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία του ΣΕΑΑ και της ΕΛΣΑΤ.

Νέο Audi TT S Line Competition Plus: Φλογερό σε κάθε του χιλιοστό

Ακόμα πιο «καυτή» γίνεται η εικόνα του Coupe και Roadster Audi ΤΤ μέσα από τη νέα του εξοπλιστική έκδοση ονόματι