Breaking News

Ποιος ο ρόλος της πλευρικής κάμερας στα φορτηγά MAN; (video)

Ποιος ο ρόλος της πλευρικής κάμερας στα φορτηγά MAN; (video)

Ένα μεγάλο άγχος των οδηγών φορτηγών είναι σίγουρα οι «νεκρές» γωνίες πλευρικά των μακριών οχημάτων τους που είναι αρκετά επικίνδυνες για πεζούς και δικυκλιστές ειδικά μέσα στην πόλη.

Οι μεγάλοι εξωτερικοί καθρέπτες δε βοηθούν, καθώς δε μπορούν να «σκανάρουν» ολόκληρη την περιοχή, ωστόσο λύση φαίνεται πως δίνει το καινοτόμο σύστημα “Video-Turning” που χρησιμοποιεί η ΜΑΝ στα φορτηγά της. Ενεργοποιείται αυτόματα μόλις ο οδηγός βγάλει φλας ή με το πάτημα ενός διακόπτη.

Όπως θα δείτε και στο παρακάτω video μια κάμερα τοποθετημένη πάνω από την πόρτα παρακολουθεί την κίνηση πλευρικά του φορτηγού, ενώ η εικόνα που καταγράφει προβάλλεται σε μια οθόνη που βρίσκεται μπροστά από την εμπρός κολόνα στην καμπίνα. Παράλληλα όταν το φορτηγό στρίβει αισθητήρες ενημερώνουν τον οδηγό αν εντοπίσουν εμπόδιο, ενώ Led ένδειξη πλευρικής απόστασης συναντάμε στις εμπρός κολόνες.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς


Tags assigned to this article:
Video-TurningκάμεραΜΑΝφορτηγά

Related Articles

Έξωση στους οδηγούς κάνει το νέο Scania AXL (video)

Στο εγγύς μέλλον δε θα δούμε μόνο αυτοκίνητα να μετακινούνται χωρίς την ανάγκη οδηγού πίσω από το τιμόνι, αλλά και

Στο νέο Toyota Hiace χωράνε τα πάντα

Η πολυχρηστικότητα του νέου Toyota Hiace το κάνει ιδιαίτερα ενδιαφέρον τόσο στους επαγγελματίες οδηγούς όσο και στους ιδιώτες, καθώς ενδείκνυται

Ιδού το πρώτο υβριδικό λεωφορείο στην Ελλάδα-Σε ποια πόλη κάνει δρομολόγια;

Ο λόγος για το λεωφορείο Volvo 7900 Full Hybrid, το οποίο παραδόθηκε στο Αστικό ΚΤΕΛ Λάρισας και ήδη πραγματοποίησε το