Breaking News

Στο νέο Toyota Hiace χωράνε τα πάντα

Στο νέο Toyota Hiace χωράνε τα πάντα

Η πολυχρηστικότητα του νέου Toyota Hiace το κάνει ιδιαίτερα ενδιαφέρον τόσο στους επαγγελματίες οδηγούς όσο και στους ιδιώτες, καθώς ενδείκνυται για τη μεταφορά εμπορευμάτων, αλλά και πολλών επιβατών (μέχρι και 17 άτομα).

Σύμφωνα με την Toyota το νέο Hiace που πραγματοποίησε την πρεμιέρα του στις Φιλιππίνες θα προσφέρεται με δυο τύπους αμαξώματος, με κανονική και ψηλή οροφή, ενώ οι διαστάσεις του έχουν αυξηθεί.

Συγκεκριμένα έχει 5.265 χλστ. μήκος (+570 χλστ.) , 1.950 χλστ. πλάτος (+255 χλστ.) , 1.990 χλστ. ύψος και 3.210 χλστ. μεταξόνιο (+640 χλστ.). Το ιαπωνικό βαν βασίζεται σε μια αναθεωρημένη πλατφόρμα, η οποία ακολουθεί τις αρχές της πλατφόρμας TNGA που χρησιμοποιούν τα επιβατικά μοντέλα της Toyota, με αποτέλεσμα να είναι πιο άκαμπτο, πιο άνετο, πιο ήσυχο και πιο ασφαλές σε σύγκριση με το απερχόμενο μοντέλο.

Παράλληλα η Toyota υποστηρίζει ότι το νέο Hiace χάρη στο πακέτο συστημάτων του “Toyota Safety Sense” η ασφάλεια που παρέχει ισοδυναμεί με τα πέντε αστέρια του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού οργανισμού EuroNCAP.

To νέο Hiace θα ξεκινήσει την καριέρα του στις Φιλιππίνες και στη συνέχεια θα εισέλθει σταδιακά και σε άλλες χώρες της Ασίας, της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής, της Ωκεανίας, του Μεξικού και της Λατινικής Αμερικής.

Οι κινητήρες του νέου Hiace είναι ένας βενζίνης 3.5 λίτρων και ένας πετρελαίου 2.8 λίτρων, οι οποίοι συνεργάζονται με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς


Tags assigned to this article:
hiaceToyotaβαν

Related Articles

Oι λόγοι που θα θέλετε να επιβιβαστείτε στο νέο λεωφορείο Mercedes Sprinter City 75

Στο Διεθνές Σαλόνι Επαγγελματικών Οχημάτων του Ανόβερου (20-27 Σεπτεμβρίου) η Mercedes θα παρουσιάσει το νέο μέλος από την οικογένεια των

Τράκτορας της Volvo ισορροπεί στους δυο τροχούς (video)

Μέχρι τώρα είχαμε δυο αυτοκίνητα να εκτελούν ακροβατικά μόνο με τους δυο τροχούς, αλλά ποιος θα περίμενε ότι κάτι τέτοιο

To πρώτο ηλεκτροκίνητο βαν της Opel

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο βαν στην ιστορία της παρουσιάζει η Opel, συστήνοντας μας το νέο Vivaro-e. Τροφοδοτείται από ηλεκτροκινητήρα 136