Breaking News

Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2019 για την Ευρώπη η Jaguar I-Pace

Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2019 για την Ευρώπη η Jaguar I-Pace

Η ανοιχτή ψηφοφορία από τα μέλη της κριτικής επιτροπής, 60 στον αριθμό προερχόμενα από 23 διαφορετικές χώρες, προβλήθηκε ζωντανά στο πλαίσιο του 89ου Σαλονιού της Γενεύης, το οποίο ανοίγει τις πύλες του για το κοινό από 7 μέχρι 17 Μαρτίου.

Μεγάλος νικητής λοιπόν αναδείχτηκε η αμιγώς ηλεκτροκίνητη Jaguar I-Pace κάτι που αποδεικνύει ότι το μέλλον της αυτοκίνησης είναι άμεσα συνδεδεμένο με την πρίζα.  Πέρυσι ο τίτλος του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2018» για την Ευρώπη είχε περάσει στα «χέρια» του Volvo XC40.

Το βραβείο παρέλαβε ο αρχισχεδιαστής της Jaguar, Ίαν Κάλουμ. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η I-Pace επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα εντός 4,8 δευτ., ενώ οι δυο ηλεκτροκινητήρες της (ένας σε κάθε άξονα) αποδίδουν 400 ίππους και 696 Nm ροπής. Η μπαταρία ιόντων λιθίου των 90kWh προσφέρει στην I-Pace αυτονομία 480 χλμ., ενώ η φόρτιση της σε ποσοστό 80% από ταχυφορτιστή διαρκεί 40 λεπτά.

Πάμε τώρα να δούμε πιο αναλυτικά τα αποτελέσματα της βαθμολογίας. Στην τελική επτάδα είχαν περάσει με αλφαβητική σειρά η Alpine A11, το Citroen C5 Aircross, το Ford Focus, η Jaguar I-Pace, το Kia Ceed, η Mercedes A-Class και το Peugeot 508.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού είχαμε ισοψηφία ανάμεσα σε δυο μοντέλα, με την Alpine A11 και την Jaguar I-Pace να συγκεντρώνουν από 250 βαθμούς. Ο κανονισμός προβλέπει ότι σε αυτήν την περίπτωση νικητής αναδεικνύεται το μοντέλο με τις περισσότερες μεμονωμένες ψήφους. Δηλαδή το μοντέλο που προηγήθηκε στην προτίμηση κάθε μέλους της επιτροπής ανεξάρτητα από τους βαθμούς που απέσπασε.

Η Jaguar I-Pace προηγήθηκε στην προτίμηση 18 κριτών, ενώ η Alpine A11 κατέκτησε 16 κριτές. Με μόλις τρεις βαθμούς λιγότερους στην τρίτη θέση το Kia Ceed με 247 βαθμούς, ενώ ακολουθεί το Ford Focus με 235 βαθμούς, το  Citroen C5 Aircross  με 210 βαθμούς, το Peugeot 508 με 192 βαθμούς και η Mercedes A-Class με 116 βαθμούς.



Related Articles

Έδωσε 1 εκατομμύριο δολάρια για τη βελτίωση ενός VW Scirocco του 1980

Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που είναι παθιασμένοι με τα αυτοκίνητα τους και δαπανούν μεγάλα ποσά για να τα βελτιώσουν. Ωστόσο

Δείτε πως η Ford ελέγχει ότι τα καθίσματα αντέχουν στον ιδρώτα (video)

Επιστρέφετε από τρέξιμο στο πάρκο, γυρνάτε από το γυμναστήριο ή είστε μούσκεμα μετά το τέλος της εργασίας σας και συνήθως

Γνωρίστε τη νέα έκδοση Urbana του Fiat 500

Ζωντανό προσπαθεί να κρατήσει η Fiat το αγοραστικό ενδιαφέρον στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, παρουσιάζοντας ακόμα μια ειδική έκδοση του