Breaking News

Δείτε πως η Ford ελέγχει ότι τα καθίσματα αντέχουν στον ιδρώτα (video)

Δείτε πως η Ford ελέγχει ότι τα καθίσματα αντέχουν στον ιδρώτα (video)

Επιστρέφετε από τρέξιμο στο πάρκο, γυρνάτε από το γυμναστήριο ή είστε μούσκεμα μετά το τέλος της εργασίας σας και συνήθως δε μπορείτε να κάνετε ένα ντους πριν επιβιβαστείτε στο αυτοκίνητο σας.

Επομένως το κάθισμα σας ταλαιπωρείται και λερώνεται από τον ιδρώτα σας κάτι που μακροπρόθεσμα, όπως είναι λογικό, μπορεί να το φθείρει. Η Ford ωστόσο έχει προβλέψει για αυτές τις περιστάσεις και έχει εξασφαλίσει ότι τα καθίσματα στα μοντέλα της αντέχουν αρκετά στον ιδρώτα.

Πώς το καταφέρνει αυτό; Μέσω του Robutt, όπως χαρακτηρίζεται ένας ρομποτικός βραχίονας, ο οποίος μέσα σε διάστημα μόλις τριών ημερών προσομοιάζει τη χρήση του καθίσματος σε μια δεκαετία. Όπως θα δείτε και στο παρακάτω video εκτελεί 7.500 φορές την κίνηση που κάνει το ιδρωμένο σώμα όταν κάθεται και σηκώνεται από το κάθισμα.

Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιείται μια βάση που έχει θερμανθεί στους 36 βαθμούς Κελσίου και βρέχεται με  450 χιλιοστόλιτρα νερού, ώστε να τα δεδομένα να είναι κοντά σε αυτά ενός πραγματικά ιδρωμένου ανθρώπινου σώματος. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο μέσος άνθρωπος όταν ασκείται παράγει 1,4 λίτρα ιδρώτα την ώρα.


Tags assigned to this article:
FordRobuttιδρώταςκάθισμα

Related Articles

Δεν έχετε δει ποτέ ξανά τιμόνι σαν αυτό της Hyundai (video)

Ένα hi-tech και φουτουριστικό εσωτερικό για το i30 δημιούργησε η Hyundai θέλοντας να μας δείξει τι αλλαγές θα δούμε εντός

Ανοίγουν τα ΚΤΕΟ στις 4 Μαΐου-τα νέα μέτρα που ισχύουν

Αίρεται από τις 4 Μαΐου 2020 η απαγόρευση λειτουργίας των Ιδιωτικών και των Δημόσιων ΚΤΕΟ. Για την εύρυθμη λειτουργία των

Με ιστορία 70 ετών αυτό το Abarth 695

Ήταν το 1949 όταν ο Κάρλο Άμπαρθ ίδρυσε την Abarth με σύμβολο το διάσημο σήμερα Σκορπιό. Επτά δεκαετίες αργότερα η