Breaking News

Το Φεβρουάριο καταγράφηκαν 1.960 παραβάσεις του ορίου ταχύτητας στην Ελλάδα

Το Φεβρουάριο καταγράφηκαν 1.960 παραβάσεις του ορίου ταχύτητας στην Ελλάδα

Αν έχετε οδηγήσει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα έχετε παρατηρήσει ότι οι οδηγοί τηρούν ευλαβικά τα όρια ταχύτητας σε αυτοκινητόδρομους και εντός της πόλης, καθώς δύσκολα οι παραβάτες ξεφύγουν από την αστυνομία.

Στην Ελλάδα του 2019 παρότι η άσφαλτος βάφεται συχνά κόκκινη από το αίμα έχουμε τα όρια ταχύτητας γραμμένα στα παλιά μας τα παπούτσια. Αυτό επιβεβαιώνουν και από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, τα οποία αναφέρουν ότι τον περασμένο Φεβρουάριο βεβαιώθηκαν από συνεργεία της Τροχαίας 1.960 παραβάσεις του ορίου ταχύτητας.

Δεύτερη δημοφιλέστερη παράβαση το μήνα Φεβρουάριο ήταν η μη χρήση προστατευτικού κράνους από δικυκλιστές (681), ενώ ακολουθούν η μη χρήση ζώνης ασφαλείας από οδηγούς αυτοκινήτων (604), η οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (564), από τις οποίες οι 76 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος, η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης (370) και η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη (247).

Συνολικά τον προηγούμενο μήνα  βεβαιώθηκαν από την Τροχαία 17.164 παραβάσεις, από τις οποίες οι 532 σε βαθμό πλημμελήματος.



Related Articles

Έφοδος της Τροχαίας σε Σχιστό και Κερατσίνι για κόντρες

Πριν από μερικές μέρες η Τροχαία ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε ελέγχους και βεβαίωσε αρκετές παραβάσεις σχετικές με αυτοσχέδιους αγώνες ταχύτητας στην

Τροχαία ατυχήματα Ιουλίου-10 νεκροί

Διψήφιος για ακόμα μια φορά δυστυχώς είναι ο μηνιαίος απολογισμός για τα θύματα των τροχαίων ατυχημάτων. Σύμφωνα λοιπόν με τα

Αλκοτέστ-430 παραβάσεις σε τρεις μέρες

Αποφασισμένη να βάλει τέλος στην κακιά συνήθεια των οδηγών να πίνουν και μετά να πιάνουν τιμόνι είναι η Τροχαία. Για