Breaking News

Τα Scania φορτηγά που τροφοδοτούν τα McDonald’s δε μολύνουν την ατμόσφαιρα

Τα Scania φορτηγά που τροφοδοτούν τα McDonald’s δε μολύνουν την ατμόσφαιρα

Την «όρεξη» άνοιξαν τα γνωστά ταχυφαγεία McDonald’s στη Scania, ώστε να δράσει πιο ενεργά υπέρ του περιβάλλοντος.

Έτσι λοιπόν οι τροφοδοσίες των καταστημάτων McDonald’s που βρίσκονται στην Ισπανία θα γίνονται πλέον με φορτηγά της Scania, τα οποία όμως καταναλώνουν φυσικό αέριο.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε ότι στην Ισπανία έχει τεθεί σε εφαρμογή πενταετές πρόγραμμα που προβλέπει τη μείωση διοξειδίων του άνθρακα στην ατμόσφαιρα από φορτηγά που προμηθεύουν εστιατόρια.

Στο πλαίσιο αυτό η Scania και η HAVI αποφάσισαν να κάνουν πιο βιώσιμες τις μεταφορές προμηθειών στα McDonald’s, καθώς εκτιμάται ότι σε ετήσια βάση τα φορτηγά που εκτελούν αυτές τις διαδρομές εφοδιασμού διανύουν 402.336.000 χιλιόμετρα.

Στο στόλο φορτηγών που θα προμηθεύουν τα McDonald’s της Μαδρίτης και της Βαρκελώνης μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα εισαχθούν δώδεκα φορτηγά Scania που καταναλώνουν υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) και δυο που καταναλώνουν συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG), ενώ προϋπήρχαν δυο φορτηγά CNG, άρα ο αριθμός τους φτάνει στα δεκαέξι.

Σύμφωνα με τη Scania τα φορτηγά LNG και CNG μειώνουν τις εκπομπές C02 κατά 20%, ενώ η λειτουργία τους είναι σημαντικά πιο αθόρυβη, κάτι χρήσιμο για τα μεγάλα αστικά κέντρα.



Related Articles

Δείτε με λεπτομέρειες το νέο Scania G 450 XT (video)

Μέσα από το παρακάτω video μπορείτε να απολαύσετε μια ξενάγηση στο νέο G 450 XT, την οποία μάλιστα κάνει ο

Πόσα φορτηγά και λεωφορεία πουλήθηκαν στην Ελλάδα τον Οκτώβριο;

Ανοδική ήταν η πορεία στις πωλήσεις φορτηγών (ελαφρά και βαρέα) τον περασμένο μήνα στη χώρα μας, Σύμφωνα πάντα με τα

Έτσι ξεκόλλησε ένα Scania 20 τόνων από την άμμο! (video)

Φανταστείτε να έχετε εγκλωβιστεί στην έρημο Ναμίμπια της Νότιας Αφρικής τρεις ολόκληρες μέρες, χωρίς καμία δυνατότητα επικοινωνίας, με ελάχιστο απόθεμα