Breaking News

«Διεθνές Φορτηγό της Χρονιάς 2019» το Ford F-MAX

«Διεθνές Φορτηγό της Χρονιάς 2019» το Ford F-MAX

Το σημαντικό τίτλο του «Διεθνούς Φορτηγού της Χρονιάς 2019» κατέκτησε το νέο Ford F-Max στο 67ο Διεθνές Σαλόνι Επαγγελματικών Οχημάτων 2018 που πραγματοποιείται στο Ανόβερο της Γερμανίας.

Η κριτική επιτροπή αποτελούμενη από δημοσιογράφους 23 διαφορετικών ευρωπαϊκών κρατών ξεχώρισαν το F-MAX για την τεχνολογική του καινοτομία, την άνεση, την ασφάλεια, το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα, την οικονομία καυσίμου (μειωμένη κατά 6% σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο), την οδηγική του συμπεριφορά και το συνολικό κόστος χρήσης του.

Σύμφωνα με τη μπλε οβάλ εταιρεία χρειάστηκε μια πενταετία, 223 πρωτότυπα μοντέλα, 5 εκατομμύρια χιλιόμετρα δοκιμών σε 11 χώρες και τέσσερις ηπείρους για την εξέλιξη του νέου F-MAX.

Tροφοδοτείται από Ecotorq κινητήρα 13 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 500 ίππους και 2.500 Nm ροπής. Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 12 σχέσεων της ZF, ενώ οικονομικότερη οδήγηση υπόσχονται τα προγράμματα οδήγησης Eco-Mode και Power-Mode. Το νέο F-MAX σχεδιάστηκε και εξελίχτηκε από 500 μηχανικούς της Ford Otosan στην Τουρκία.

Η καμπίνα του έχει μήκος 2,5 μέτρων, είναι αρκετά ευρύχωρη με ύψος 2.160 χλστ. , το εργονομικό κάθισμα του οδηγού ρυθμίζεται κατά 260 χλστ., διαθέτει πτυσσόμενο κρεβάτι, ψυγείο, καφετιέρα, κρυφό φωτισμό, αυτόματο κλιματισμό και πολλούς αποθηκευτικούς χώρους.



Related Articles

Φορτισμένο και φορτωμένο το ηλεκτροκίνητο Mercedes eVito

Όπως έχουμε αναφέρει αρκετές φορές το ρεύμα της ηλεκτροκίνησης δε διαπερνά μόνο τα επιβατικά μοντέλα, αλλά και τα επαγγελματικά. Αυτό

Στρατιωτική Mercedes G-Class μετατράπηκε σε τροχόσπιτο

Έχοντας ολοκληρώσει πλέον τη θητεία της στο στρατό της Ελβετίας μια Mercedes G-Class του 1993 μετατράπηκε σε όχημα αναψυχής. Χάρη

Σε κάθε έδαφος κατασκηνώνει το Mitsubishi Delica D:5 Terrain

Επιλέξτε έναν ορεινό προορισμό, μια λίμνη,  μια απομακρυσμένη παραλία ή ένα δάσος για να κατασκηνώσετε και το Mitsubishi Delica D:5