Breaking News

Το Opel Ampera-e διένυσε 750 χλμ. με μια φόρτιση

Το Opel Ampera-e διένυσε 750 χλμ. με μια φόρτιση

Το ηλεκτροκίνητο Opel Ampera-e κατάφερνε να ταξιδέψει από την ανατολικότερη έως τη δυτικότερη πόλη της Γερμανίας με μια μόνο φόρτιση.

Η απόσταση που διένυσε από το Γκέρλιτς έως το Άαχεν είναι 750 χλμ. (για την ακρίβεια 754.9 χλμ.) παρότι η επίσημη αυτονομία του Ampera-e, σύμφωνα με το Νέο Ευρωπαϊκό Κύκλο Οδήγησης (NEDC), είναι 520 χλμ.

Την ιδέα να δουν πόσο μακριά μπορεί να φτάσει το Ampera-e την είχε η ομάδα μιας τηλεοπτικής εκπομπής αυτοκινήτου από το κανάλι VOX. Φυσικά για να καλύψουν μια τόσο μεγάλη απόσταση χωρίς να χρειαστεί το Ampera-e να ξαναμπεί στην πρίζα η ταχύτητα που κινούνταν κυμαίνονταν από 40 έως 50 χλμ./ώρα, ενώ το ταξίδι τους διήρκησε 25 ολόκληρες ώρες και 30 λεπτά. Παράλληλα φρόντιζαν να εκμεταλλεύονται το σύστημα ανάκτησης ενέργειας από την πέδηση για τη φόρτιση της μπαταρίας.

Το Ampera-e διαθέτει ένα ηλεκτροκινητήρα με ισχύ 204 ίππων και ροπή 360 Nm, ενώ είναι ικανό να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 7,3 δευτ. και να φτάσει τα 150 χλμ./ώρα.


Tags assigned to this article:
Ampera-eOpel

Related Articles

Καταναλώνει μόνο 2,1 λίτρα/100 χλμ. η νέα ΒΜW X3 xDrive30e

Το πιο αποδοτικό και οικολογικό της πρόσωπο δείχνει η BMW X3 μέσα από τη νέα plug-in υβριδική της έκδοση. Ελάτε

Tα ελαστικά της Ford που γράφουν μηνύματα στην άμμο

Το καλοκαίρι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με βουτιές στη θάλασσα, ωστόσο αυτή η αγαπημένη μας συνήθεια κρύβει πολλούς κινδύνους. Δυστυχώς κάθε

Έτοιμο να εργαστεί το νέο Mercedes Sprinter (video)

Η Mercedes αποκάλυψε το νέο Sprinter, το οποίο διαθέτει πιο εκλεπτυσμένη εξωτερική και εσωτερική σχεδίαση, είναι φορτωμένο με περισσότερη τεχνολογία