Breaking News

Η Opel πριν 90 χρόνια έφτασε τα 238 χλμ./ώρα (video)

Η Opel πριν 90 χρόνια έφτασε τα 238 χλμ./ώρα (video)

Πολλά σύγχρονα supercars προσπαθούν να σπάσουν ρεκόρ ταχύτητας, ωστόσο η Opel τα έχει καταφέρει πριν από 90 ολόκληρα χρόνια.

Το πρωινό της 23η Μαΐου του 1928 ο Φρίτς Φον Όπελ επιβιβάστηκε στο RAK2, το οποίο εκτοξεύτηκε στην άσφαλτο φτάνοντας στην εξωπραγματική, για εκείνη την εποχή, τελική ταχύτητα των 238 χλμ./ώρα.

Το RAK2 ήταν ένα φουτουριστικό για τα δεδομένα αγωνιστικό όχημα που διέθετε πλευρικά φτερά και 24 πυραύλους στερεών καυσίμων στο πίσω τμήμα του που του έδιναν μεγάλη ώθηση.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Φρίτς Φον Όπελ γνώρισε τον αστρονόμο Μαξ Βαλίερ και άρχισε να γεννιέται μέσα του το ενδιαφέρον για την πυραυλική. Αρχικά ένας μηχανικός της γερμανικής εταιρίας κατασκεύασε το RAK1, το οποίο βασίζονταν στο Opel 4/12, το οποίο έφτανε τα 100 χλμ./ώρα χάρη στη χρήση 12 πυραύλων και 40 κιλών εκρηκτικών.


Tags assigned to this article:
OpelRAK1RAK2Φρίτς Φον Όπελ

Related Articles

Jaguar-Land Rover: Τεχνολογία ακύρωσης θορύβων από τον κινητήρα και τους τροχούς

Όταν ένα αυτοκίνητο κινείται, ειδικά με υψηλότερες ταχύτητες, είναι αναπόφευκτοι κάποιοι θόρυβοι που προέρχονται από την κύλιση των τροχών και

Το Volkswagen Golf έφτασε τις 34 εκατομμύρια πωλήσεις

Αναμφισβήτητα το Golf είναι ένα μοντέλο ορόσημο για την Volkswagen, καθώς εδώ πάνω από τέσσερις δεκαετίες αποδεικνύει την εμπορικότητα και

H BMW M2 αποδίδει πλέον 410 ίππους (video)

Ακόμα πιο δυνατή είναι πλέον η BMW M2 χάρη στο πακέτο Competition, το οποίο αυξάνει τόσο την ισχύ όσο και