Breaking News

Πλησιάζει η πρώτη αμιγώς ηλεκτροκίνητη BMW (video)

Πλησιάζει η πρώτη αμιγώς ηλεκτροκίνητη BMW (video)

Την παρθενική της φόρτιση κάνει η νέα BMW Concept iX3 στο Σαλόνι του Πεκίνου, καθώς εκεί πραγματοποίησε το παγκόσμιο ντεμπούτο της.

Η βαυαρική εταιρία μας πληροφορεί ότι πρόκειται ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο όχημα, το οποίο έχει ως βάση την Χ3 και ότι ανήκει στην κατηγορία SAV (Sports Activity Vehicle).

Σχεδιαστικά δεν αποκλίνει από την ταυτότητα της BMW, ωστόσο καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για κάτι διαφορετικό από την κλειστή γρίλια της μάσκας και τις πλήρως καλυμμένες ζάντες. Μπλε πινελιές υπάρχουν στη μάσκα, στα πλευρικά μαρσπιέ και στον πίσω προφυλακτήρα.

Διαθέτει ηλεκτροκινητήρα πέμπτης γενιάς απόδοσης 270 ίππων και μπαταρία 70-kWh, ενώ η αυτονομία της είναι 400 χλμ. Από ταχυφορτιστή 150 kW, η Concept iX3 φορτίζει εντός 30 λεπτών. Το κιβώτιο ταχυτήτων, ο ηλεκτροκινητήρας και η μονάδα ελέγχου εντάσσονται σε ένα ενιαίο σώμα που μπορεί να τοποθετηθεί και σε άλλα μοντέλα που είχαν σχεδιαστεί αρχικά να χρησιμοποιούν κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Στόχος της Concept iX3 είναι να στείλει το μήνυμα ότι σύντομα η τεχνολογία ηλεκτροκίνησης που έχει αναπτύξει η BMW θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά σε μοντέλο παραγωγής.

Μάλιστα αποκαλύφτηκε ότι το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο παραγωγής της BMW θα κατασκευαστεί στη Σενγιάνγκ της Κίνας.



Related Articles

Πότε αποκαλύπτεται τo νέο Volkswagen Touareg;

Το πρώτο από τα πολλά νέα μοντέλα που θα παρουσιάσει η Volkswagen εντός του 2018 θα είναι το νέο Touareg.

Κανείς δε θα αγοράσει αυτήν την ολοκαίνουργια BMW X5

Η ΒΜW X5 που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία κατασκευάστηκε πολύ πρόσφατα, ωστόσο δεν πρόκειται να πουληθεί σε κανέναν. Για ποιο

Lada: Πόσα αυτοκίνητα πούλησε το 2023 – Κυριάρχησε στην αγορά της Ρωσίας – Τα πλάνα της για το 2024

Η Lada κάνει τον απολογισμό της για το 2023, ανακοινώνοντας τον αριθμό των συνολικών της πωλήσεων, τις προκλήσεις που κλήθηκε