Breaking News

Ο στόλος του ΕΚΑΒ ενισχύεται – Πόσα ασθενοφόρα και μοτοσυκλέτες θα αποκτήσει (βίντεο)

Ο στόλος του ΕΚΑΒ ενισχύεται – Πόσα ασθενοφόρα και μοτοσυκλέτες θα αποκτήσει (βίντεο)

Η Δημόσια Υγεία στη χώρα μας «νοσεί», εδώ και πολλές δεκαετίες, ενώ ένα από τα πολλά χρόνια «νοσήματά» της είναι ο ανεπαρκής στόλος του ΕΚΑΒ.

Ευτυχώς που γίνονται δωρεές από οργανισμούς και ιδιώτες, διαφορετικά οι πολίτες θα έτρεμαν ακόμα περισσότερο από αγωνία, όταν βρίσκονται σε ανάγκη και πρέπει να καλέσουν το 166.

Μια θετική όμως εξέλιξη, στο σοβαρό αυτό πρόβλημα που παραμένει, είναι η πρόσφατη παραλαβή από το ΕΚΑΒ  20 μηχανών και 8 κινητών μονάδων ταχείας επέμβασης, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η τμηματική παραλαβή των 52 ασθενοφόρων, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014 – 2020 με έγκριση χρηματοδότησης ύψους 4 εκατ. ευρώ.

Η Περιφέρεια Αττικής, αναγνωρίζοντας τον κομβικό ρόλο του ΕΚΑΒ στην αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid-19, διέθεσε μέσω του ΠΕΠ “ΑΤΤΙΚΗ” 2014 – 2020 χρηματοδότηση ύψους 4,7 εκατ. ευρώ για την πρόσληψη ειδικευμένου και λοιπού ανθρώπινου δυναμικού στο ΕΚΑΒ, με σκοπό την αύξηση της λειτουργικής ικανότητας και ανθεκτικότητάς του στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημικής κρίσης, δήλωσε ο κ. Πατούλης.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Έρχεται υποχρεωτικό σύστημα περιορισμού ταχύτητας στα αυτοκίνητα

Η υπερβολική ταχύτητα είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για τα τροχαία ατυχήματα. Ένα αυστηρότερο νομοθετικό πλαίσιο έρχεται να ισχύσει

Η παραμυθένια χρυσή άμαξα που θα μεταφέρει το Βασιλιά Κάρολο στη στέψη του – Mε ανέσεις σύγχρονης λιμουζίνας και έξι πραγματικά άλογα! (video)

Λίγες μέρες απομένουν μόνο μέχρι τη στέψη του Βασιλιά Καρόλου, η οποία θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 6 Μαΐου. Εκατομμύρια

Τα Skoda με ηλεκτρικό πατίνι στη θέση της ρεζέρβας

To μικρότερο μοντέλο στη γκάμα της Skoda, το Citigο, χάρη στις συμπαγείς του διαστάσεις είναι ιδανικό για την πόλη, ενώ