Breaking News

Έρχεται υποχρεωτικό σύστημα περιορισμού ταχύτητας στα αυτοκίνητα

Έρχεται υποχρεωτικό σύστημα περιορισμού ταχύτητας στα αυτοκίνητα

Η υπερβολική ταχύτητα είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για τα τροχαία ατυχήματα.

Ένα αυστηρότερο νομοθετικό πλαίσιο έρχεται να ισχύσει για όλα τα νέα μοντέλα που θα κυκλοφορούν στην Ευρώπη από το 2022. Σύμφωνα λοιπόν με μια εγκεκριμένη πρόταση που Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφαλών Μεταφορών όλα τα νέα αυτοκίνητα θα υποχρεούνται να ενσωματώνουν περιοριστή ταχύτητας και άλλα συναφή συστήματα ασφαλείας.

Συγκεκριμένα ένα νέο σύστημα ονόματι “Intelligent Speed Assistance” (ISA), το οποίο θα χρησιμοποιεί δεδομένα GPS και αναγνώριση πινακίδων ορίων ταχύτητας θα περιορίζει την ισχύ του κινητήρα και κατά συνέπεια τη μέγιστη ταχύτητα του αυτοκινήτου.

Όπως συμβαίνει και με τα υφιστάμενα συστήματα επιλογής περιορισμού ταχύτητας αν ο οδηγός πιέσει δυνατά το γκάζι η ταχύτατα θα αυξάνεται. Ωστόσο αν μετά από κάποια δευτερόλεπτα ο οδηγός συνεχίσει να κινείται πάνω από το όριο ταχύτητας ηχητική και οπτική ειδοποίηση θα τον καλεί να επανέλθει στο όριο ή κάτω από αυτό.

Αρχικά το επερχόμενο σύστημα “Intelligent Speed Assistance” θα μπορεί να ενεργοποιείται και να απενεργοποιείται, ώστε να γίνει πιο εύκολα αποδεκτό από τους οδηγούς.

Εκτιμάται ότι το σύστημα “Intelligent Speed Assistance” θα μειώσει κατά 30% τα τροχαία ατυχήματα και σε βάθος δεκαπενταετίας από την υποχρεωτική χρήση του θα σώσει πάνω από 25.000 ανθρώπινες ζωές.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι ήδη η Volvo έχει προαναγγείλει ότι από το 2020 θα υπάρχει περιοριστής ταχύτητας στα 180 χλμ./ώρα σε όλα τα νέα μοντέλα της, ενώ περισσότερες σχετικές πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.



Related Articles

Αδέσποτος τροχός πέταξε στον αέρα αυτοκίνητο (video)

Οι φράσεις «δεν κατάλαβε από που του ήρθε»  και «βρέθηκε στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή» ταιριάζουν απόλυτα στο συγκεκριμένο

Δεν είχε καλό τέλος η κόντρα ανάμεσα σε Mustang και AMG A45 (video)

Βραβείο εγκληματικής απερισκεψίας πρέπει να δοθεί στους οδηγούς ενός Ford Mustang και μιας Mercedes-AMG A45, καθώς αποφάσισαν να κάνουν κόντρα

Λεοπάρδαλη έκανε κατάληψη σε εργοστάσιο αυτοκινήτων (video)

Τα εργοστάσια αυτοκινήτων λειτουργούν συνήθως αδιάκοπα με πολλές βάρδιες, ενώ σπάνια γίνεται παύση στην παραγωγική διαδικασία. Υπάρχουν όμως και οι