Breaking News

Το πρώτο αυτοκίνητο χωρίς τιμόνι

Το πρώτο αυτοκίνητο χωρίς τιμόνι

Λέτε αυτό να είναι το μέλλον για τα αυτοκίνητα; Φαίνεται κάπως θλιβερό, καθώς έτσι χάνεται κάθε έννοια της οδηγικής απόλαυσης.

Η εν λόγω φωτογραφία λοιπόν έρχεται από την General Motors και μας δείχνει το εσωτερικό του νέου Cruise AV, ενός νέου πρωτότυπου και συνάμα αυτόνομου μοντέλου. Είναι φανερό ότι βλέπουμε εικόνα από τα ενδότερα του γνωστού ηλεκτροκίνητου Chevrolet Bolt EV, με τη βασική διαφορά όμως ότι απουσιάζει το τιμόνι, τα πεντάλ και ο λεβιές ταχυτήτων. Άραγε δε θα υπάρχει πλέον θέση συνοδηγού και οδηγού;

Στα μέχρι τώρα αυτόνομα μοντέλα που έχουμε δει από διάφορες αυτοκινητοβιομηχανίες τα βασικά αυτά χειριστήρια πάντα υπήρχαν. Σε ορισμένες μόνο περιπτώσεις τα πεντάλ και το τιμόνι αναδιπλώνονταν και δεν γίνονταν ορατά όταν το όχημα κινούνταν αυτόνομα.

Σύμφωνα με την General Μotors το νέο Cruise AV είναι ήδη έτοιμο για να μπει στη γραμμή της παραγωγής, ενώ έχει ζητηθεί άδεια από το Υπουργείο Μεταφορών των Η.Π.Α, ώστε να ξεκινήσει δοκιμές σε δημόσιους δρόμους από τον επόμενο χρόνο.


Tags assigned to this article:
Bolt EVChevroletCruise AVGeneral Motors

Related Articles

Δείτε πως η κολόνα του εμπρός παρμπρίζ γίνεται αόρατη (video)

Ίσως σας έχει συμβεί κάποιες φορές ενώ στρίβετε με το αυτοκίνητο σας προς τα δεξιά η εμπρός κολόνα του παρμπρίζ

Σκηνή για κάμπινγκ αξίας 3.000 ευρώ από τη Land Rover

Έναν εναλλακτικό, αλλά όχι και τόσο οικονομικό, τρόπο για τις φετινές μας καλοκαιρινές διακοπές, προτείνει η Land Rover. Αν δε

Μια απομίμηση της Ferrari 288 GTO

Εμφανισιακά αυτή η Ferrari 288 GTO είναι ολόιδια με το αυθεντικό ιταλικό supercar, ωστόσο δεν είναι παρά μια απομίμηση της.