Breaking News

Η Ford φτιάχνει τεχνητές κουτσουλιές πουλιών! (video)

Η Ford φτιάχνει τεχνητές κουτσουλιές πουλιών! (video)

Σίγουρα κανείς δε θέλει να βλέπει πάνω στο αυτοκίνητο του κουτσουλιές πουλιών, τις οποίες όμως η Ford τις χρειάζεται.

Για ποιο λόγo; Όπως θα έχετε παρατηρήσει, συχνά οι κουτσουλιές αλλοιώνουν το χρώμα του αυτοκινήτου στα σημεία που έπεσαν. H Ford λοιπόν θέλει να μελετά τρόπους και τεχνικές, ώστε να κάνει πιο ανθεκτικές τις αποχρώσεις των αυτοκινήτων της.

Προφανώς όμως δε μαζεύει κουτσουλιές από τους δρόμους, αλλά έχει αναπτύξει μια μέθοδο ώστε να φτιάχνει δικές της με τεχνητά μέσα στα εργαστήρια. Συγκεκριμένα, πάνω σε βαμμένα πάνελ του αμαξώματος ψεκάζεται ένα μείγμα φωσφορικού οξέος, απορρυπαντικού σαπουνιού και συνθετικής γύρης. Στη συνέχεια τοποθετούνται μέσα σε φούρνους σε θερμοκρασίες 60-80 βαθμών Κελσίου.

Έτσι επιλέγονται οι χρωστικές ουσίες, οι ρητίνες και τα πρόσθετα που ενισχύουν την ανθεκτικότητα της βαφής. Παράλληλα η αξιοπιστία της βαφής ελέγχεται σε ακραίες θερμοκρασίες ψύχους και καύσωνα, στη ρύπανση και στο αλάτι.

Υπάρχει μια ακόμα δοκιμασία στο εργαστήριο κατά τη διάρκεια της οποίας τα βαμμένα πάνελ του αμαξώματος βρίσκονται διαρκώς κάτω από υπεριώδες φως για έως και 6.000 ώρες (250 ημέρες).



Related Articles

Μπρα ντε φερ ανάμεσα σε Audi SQ7 και Jeep Grand Cherokee (video)

Ένα σύγχρονο Audi SQ7 και ένα παλιό Jeep Grand Cherokee γύριζαν την «πλάτη» το ένα στο άλλο, καθώς το μόνο

Μειώνονται οι ώρες παραγωγής της Maserati Levante

Μάλλον η εμπορική πορεία του πρώτου SUV με το σήμα της  Maserati δεν είναι η αναμενόμενη. Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει

To Fiat Panda Waze αποφεύγει δρόμους με κίνηση

Η νέα έκδοση του δημοφιλούς Fiat Panda, όπως είναι ξεκάθαρο και από την ονομασία της, ενσωματώνει τη δημοφιλή εφαρμογή Waze.