Breaking News

Η Τροχαία σταμάτησε κόντρες στο Λυκαβηττό

Η Τροχαία σταμάτησε κόντρες στο Λυκαβηττό

Φρένο στο ανεξέλεγκτο και επικίνδυνο γκάζι που ετοιμάζονταν να πατήσουν οδηγοί στην Πλατεία Λυκαβηττού έβαλε η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής.

Συγκεκριμένα κατά τις νυχτερινές ώρες της 5ης και πρώτες πρωινές ώρες της 6ης Απριλίου πραγματοποιήθηκε επιχείρηση από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε, ώστε να σταματήσουν αυτοσχέδιοι αγώνες ταχύτητες οχημάτων σε δημόσιους δρόμους και χώρους.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βεβαιώθηκαν 22 παραβάσεις για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, 24 για θέση σε κυκλοφορία οχήματος χωρίς κατάλληλο σιγαστήρα, 16 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 41 για φιμέ τζάμια και δυσδιάκριτες πινακίδες κυκλοφορίας, 6 για μη ισχύουσα ασφαλιστική κάλυψη, 3 για οδήγηση προς επίδειξη ικανότητας και 1 για στέρηση ισχύοντος Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου (Κ.Τ.Ε.Ο.).

Παράλληλα υποβλήθηκαν 22 μηνύσεις και 10 Εκθέσεις Αρχής, ενώ αφαιρέθηκαν 15 άδειες ικανότητας οδήγησης, 18 άδειες κυκλοφορίας και 29 ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας. Επίσης ακινητοποιήθηκαν 22 οχήματα και ένα μεταφέρθηκε με γερανό.

Η Τροχαία από την πλευρά της προειδοποιεί ότι οι σχετικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν. Να θυμάστε ότι η ταχύτητα και οι αγώνες δεν είναι κάτι κακό αρκεί να συμβαίνουν μέσα στο προστατευμένο περιβάλλον πίστας, με τα κατάλληλα οχήματα και με τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς


Tags assigned to this article:
κόντρεςΛυκαβηττόΤροχαία

Related Articles

Αθλητικά παπούτσια από την Land Rover

Η σχεδιαστική υπογραφή της Land Rover πλέον δε μπαίνει μόνο στα σκληροτράχηλα και συνάμα πολυτελή της SUV, αλλά και στο

Πώς το Nuro R1 θα καταργήσει το επάγγελμα του πιτσαδόρου;

Την τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης επιστρατεύει η Domino’s Pizza σε συνεργασία με την εταιρεία Nuro. Στο σημείο αυτό να σας

Σε μια εβδομάδα η Τροχαία έκοψε 5.336 κλήσεις

Tο πρόγραμμα των στοχευμένων ελέγχων της Τροχαίας συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Την προηγούμενη εβδομάδα λοιπόν, από 3 έως 9 Φεβρουαρίου,