Breaking News

Διακοσμημένη με μετεωρίτες μια BMW M850i (video)

Διακοσμημένη με μετεωρίτες μια BMW M850i (video)

Από άλλο πλανήτη θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι η νέα έκδοση Night Sky της BMW M850i.

Αυτό διότι το τμήμα εξατομίκευσης της βαυαρικής εταιρείας χρησιμοποίησε κομμάτια από μετεωρίτες για τη διακόσμηση του εσωτερικού, ενώ  η παρουσίαση της συνέπεσε (μάλλον όχι τυχαία) με μια βροχή μετεωριτών.

Η βάση της κεντρικής κονσόλας, τα ένθετα στα μαρσπιέ των θυρών, το κουμπί εκκίνησης του κινητήρα, το επάνω τμήμα του λεβιέ ταχυτήτων και το στρογγυλό περιστροφικό χειριστήριο του iDrive έχουν το ξεχωριστό αυτό υλικό, το οποίο έχει γραμμική σχεδίαση που ονομάζεται Widmanstatten, από το όνομα κάποιου που το περιέγραψε στις αρχές του 19ου αιώνα. Παράλληλα  το σχήμα Widmanstatten έχει εφαρμοστεί επίσης στα καθίσματα και στα προσκέφαλα.

H μορφή που έχει αυτό το υλικό είναι αποτέλεσμα σχηματισμού κρυστάλλων σιδήρου-νικελίου σε μετεωρίτες κατά τη διάρκεια περίπου 10 εκατομμυρίων ετών. Εντυπωσιακό είναι και το κάλυμμα στο μαύρο κεντρικό υποβραχιόνιο, καθώς έχει επενδυθεί με Led φωτάκια, θυμίζοντας έτσι τον έναστρο νυχτερινό ουρανό.

Κρυσταλλική μορφή έχουν τα ένθετα στα καλύμματα των πλευρικών καθρεπτών, στους δίσκους των φρένων και στους αεραγωγούς που βρίσκονται πίσω από τους εμπρός τροχούς.

Προσέξτε επίσης ότι η μια και μοναδική M850i Night Sky Edition που κατασκευάστηκε είναι βαμμένη με μαύρη μη μεταλλική απόχρωση, ενώ μόνο στα αρκετά χαμηλά κάτω σημεία της φέρει μεταλλική μπλε απόχρωση.



Related Articles

Τα Smart θα είναι ηλεκτροκίνητα πλέον (video)

Κατά γενική παραδοχή το μέλλον της παγκόσμιας αυτοκίνησης είναι ηλεκτρικό και αυτό φαίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρα αν επισκεφτεί κάνεις το

Με 291 χλμ./ώρα και χριστουγεννιάτικο δέντρο στην οροφή (video)

Πριν από μερικές μέρες σας δώσαμε μερικές συμβουλές για την ασφαλή μεταφορά του χριστουγεννιάτικου δέντρου πάνω στην οροφή του αυτοκινήτου

Δεκατέσσερα χρόνια χωρίς την Toyota Celica-Σας λείπει;

Δεν είναι λίγοι οι νοσταλγοί της Toyota Celica, η οποία φέτος γιορτάζει την 50η επέτειο της. Η ιαπωνική εταιρεία έριξε