Breaking News

Σε ποια πόλη κυκλοφορούν 50 ηλεκτροκίνητα e-Golf;

Σε ποια πόλη κυκλοφορούν 50 ηλεκτροκίνητα e-Golf;

Μπορεί στην Ελλάδα το ρεύμα της ηλεκτροκίνησης να μην έχει φτάσει ακόμα, σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες ωστόσο διαρκώς επεκτείνεται.

Στο Αμβούργο της Γερμανίας λοιπόν η Volkswagen παρέδωσε στην πόλη συνολικά 50 ηλεκτροκίνητα e-Golf, με τα οποία οι υπάλληλοι του Δήμου αναμένεται εντός των επόμενων τριών ετών να διανύσουν σχεδόν 1,5 εκατομμύρια χιλιόμετρα εκπέμποντας μηδενικούς ρύπους.

Η κίνηση αυτή είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας που έχει αναπτύξει η Volkswagen και την πόλη του Αμβούργου, ενώ κοινός τους στόχος είναι η βελτίωση των μελλοντικών αστικών μετακινήσεων μέσα από τη χρήση ηλεκτροκίνητων λεωφορείων και αυτοκινήτων.

Η παράδοση των 50 e-Golf εντάσσεται στο πρόγραμμα “e-Drive Hamburg 2018” και υποστηρίζεται από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Μεταφορών και Ψηφιακής Υποδομής.

Παράλληλα η Volkswagen σύμφωνα με το πλάνο της ονόματι “Roadmap E” επιθυμεί να αυξήσει τις πωλήσεις των ηλεκτροκίνητων οχημάτων της κατά 25% μέχρι το 2025. Για το σκοπό αυτό θα λανσάρει 80 νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα μέχρι το 2025.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Skoda: Έρχεται η ανανεωμένη Octavia – Θα έχει και RS έκδοση (εικόνες)

Περισσότερη αποκαλυπτική γίνεται η Skoda σχετικά με την ανανεωμένη Octavia, όσο πλησιάζει η πρεμιέρα της. Τα αποκαλυπτήρια της ανανεωμένης Octavia

Σχεδόν μισό εκατομμύριο κοστίζει το αγωνιστικό Nissan GT-R

Το εκρηκτικό Nissan GT-R μπορεί άνετα να εισβάλει μέσα σε μια πίστα και να καταπλήξει, ωστόσο η ιαπωνική εταιρία προσφέρει

Πόσα Subaru συγκεντρώθηκαν για να κάνουν Ρεκόρ Γκίνες;

Μπορεί οι μεγάλες συγκεντρώσεις να έχουν απαγορευτεί, καθώς το δεύτερο κύμα κορωνοϊού σαρώνει τον πλανήτη, ωστόσο πρόσφατα πραγματοποιήθηκε το μεγαλύτερο