Breaking News

Δεκατρείς νεκροί από τροχαία ατυχήματα το Σεπτέμβριο στην Αττική

Δεκατρείς νεκροί από τροχαία ατυχήματα το Σεπτέμβριο στην Αττική

Ο ακήρυχτος πόλεμος της ασφάλτου δυστυχώς συνεχίζεται, καθώς καθημερινά η Ελλάδα θρηνεί νεκρούς.

Ας αναλογιστούμε όλοι πόσο σοβαρό είναι το ζήτημα, καθώς μόνο τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Αττική είχαμε 13 θανάτους από 12 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής το Σεπτέμβριο στην Αττική σημειώθηκαν 444 τροχαία ατυχήματα με 549 παθόντες. Πέρα από τους 13 νεκρούς που προαναφέραμε, υπήρξαν επίσης 13 σοβαρά ατυχήματα με 13 σοβαρά τραυματίες, 419 ελαφρά ατυχήματα με 523 ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η  επικίνδυνη οδήγηση, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Η Ελλάδα αιμορραγεί στην άσφαλτο, οι πολίτες της παραμένουν χωρίς οδηγική παιδεία και το κράτος είτε παραμένει απλός θεατής, είτε ανακοινώνει μέτρα που μένουν στα λόγια ή δεν αρκούν.



Related Articles

Κάμερα αποδεικνύει το ψέμα αστυνομικού (video)

Μπελάδες με το νόμο παραλίγο να έχει ο οδηγός ενός αυτοκινήτου της Uber το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Τι ακριβώς συνέβη;

Παράτησαν το αυτοκίνητο με 43 κιλά κάνναβης και το έβαλαν στα πόδια

Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του οδηγού και του συνοδηγού αυτοκινήτου, το οποίο ήταν

Ποδηλατιστής παρασύρθηκε από περιπολικό (video)

Ορισμένες φορές και τα όργανα του νόμου υποπίπτουν σε παραβάσεις, όπως ο συγκεκριμένος αστυνομικός που θα δείτε στο παρακάτω video.