Breaking News

Με αγωνιστικό τιμόνι και 245 ίππους το νέο Skoda Vision RS Concept

Με αγωνιστικό τιμόνι και 245 ίππους το νέο Skoda Vision RS Concept

Τι κρύβεται κάτω από το καπό του επερχόμενου Vision RS Concept μας αποκάλυψε η Skoda λίγο πριν την επίσημη πρεμιέρα του στο Σαλόνι του Παρισιού σε λίγες μέρες.

Σύμφωνα λοιπόν με τη τσέχικη εταιρεία το πρωτότυπο Vision RS θα είναι plug-in υβριδικό. Θα χρησιμοποιεί το γνωστό βενζινοκινητήρα ΤSI 1.5 λίτρων απόδοσης 150 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 102 ίππων. Η συνδυαστική ισχύ ανέρχεται στους 245 ίππους.

Για να φορτίσει η μπαταρία ιόντων-λιθίου των 13 kWh χρειάζονται 2,5 ώρες σε κάποιον σταθμό φόρτισης. Η μπαταρία του μπορεί να γεμίσει όμως και από μια συμβατική πρίζα οικείας, ενώ ανάκτηση ενέργειας πραγματοποιείται και κατά τη διαδικασία της πέδησης.

Η αυτονομία του με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας υπολογίζεται στα 70 χλμ. Ο πίνακας των επιδόσεων του τώρα αναφέρει επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα εντός 7,1 δευτ. και ρεπρίζ από 80-120 χλμ./ώρα σε 8,9 δευτ., ενώ η τελική του ταχύτητα είναι 209 χλμ./ώρα.  Παράλληλα το νέο Vision RS Concept διακρίνεται και για το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα, καθώς εκπέμπει μόλις 33 γρ./χλμ. C02.

Μια καινοτομία του νέου Vision RS Concept είναι η βαφή του λευκού αμαξώματος που αποτελείται από τρεις στρώσεις, τα συστατικά των οποίων μπορούν να αντανακλούν τη θερμότητα για τη μείωση της εσωτερικής θερμοκρασίας.

Αντίθεση με το λευκό του χρώμα σχηματίζουν τα ένθετα από μαύρο carbon στη μάσκα, στα εμπρός, πίσω και πλευρικά σπόιλερ, στα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών, στους αεραγωγούς και στον πίσω διαχύτη. Το carbon υλικό έχει χρησιμοποιηθεί και σε σημεία του εσωτερικού, όπου συναντάμε επίσης αγωνιστικού τύπου τιμόνι που καλύπτεται με Sensotec, ένα καινοτόμο υλικό.



Related Articles

Εντυπωσιακό το εσωτερικό του νέου Skoda Vision IN

Στην Ινδία θέλει να επεκταθεί περισσότερο η Skoda και για το λόγο αυτό ετοιμάζεται να λανσάρει στην τοπική αναπτυσσόμενη αγορά

To πρώτο αγωνιστικό όχημα που δε χρειάζεται οδηγό σε μινιατούρα (video)

Όταν η Roborace παρουσίασε το αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτόνομο αγωνιστικό της όχημα ονόματι Robocar είχε προκαλέσει αίσθηση, καθώς όχι απλά δεν

To πιο αντισυμβατικό Hyundai

Αρκετά αντισυμβατικό σχεδιαστικά είναι το νέο όχημα που δημιούργησε η Hyundai. Το εν λόγω νέο πρωτότυπο όχημα της κορεάτικης εταιρείας,