Breaking News

Έπεσε οριστικά η αυλαία για το Fiat Punto

Έπεσε οριστικά η αυλαία για το Fiat Punto

Τέλος εποχής για το Punto της υφιστάμενης γενιάς του, καθώς η Fiat αποφάσισε να τερματίσει μετά από δεκατρία συναπτά έτη την παραγωγή του.

Αναμφισβήτητα ήταν ένα από τα μακροβιότερα μοντέλα της ιταλικής εταιρίας, η οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες δε σκοπεύει να παρουσιάσει νέα γενιά Puntο. Μάλιστα η γραμμή παραγωγής του Punto στο εργοστάσιο που βρίσκεται στο Μέλφι της Ιταλίας, θα χρησιμοποιηθεί πιθανότατα για την παραγωγή του δεύτερο SUV που θα λανσάρει η Mazerati.

To Punto ήταν ένα μοντέλο που αγαπήθηκε στην ελληνική αγορά, με την πρώτη του γενιά να παρουσιάζεται το 1993 και να αντικαθίσταται το 1999. Το 1995 αναδείχτηκε «Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς», ενώ κυκλοφόρησε και με cabrio αμάξωμα (55.000 αντίτυπα) που έφερε την υπογραφή του γνωστού σχεδιαστικού οίκου Bertone. Η δεύτερη γενιά του Punto έζησε από το 1999 μέχρι το 2010, ενώ στην τρίτη του γενιά το 2005 μετονομάστηκε σε Grande Punto.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς


Tags assigned to this article:
FiatGrande PuntoPunto

Related Articles

Πριζωμένη η νέα plug-in υβριδική Alfa Romeo Tonale με 280 ίππους

Μια σημαντική προσθήκη στη γκάμα της νέας Tonale ανακοίνωσε η Alfa Romeo, καθώς την εμπλούτισε με plug-in υβριδική έκδοση. Σύμφωνα

Η Suzuki φρεσκάρει ξανά το Vitara – Δείτε τις αλλαγές σε σχεδίαση και εξοπλισμό (φωτογραφίες)

Η Suzuki προχώρησε σε αισθητική και εξοπλιστική ανανέωση του Vitara, το οποίο είναι ένα δημοφιλές μοντέλο στην ελληνική αγορά. Υπενθυμίζουμε

Σε τι διαφέρει η BMW Σειράς 3 που θα πωλείται στην Κίνα;

Πριν από μερικούς μήνες η νέα BMW Σειράς 3 πραγματοποίησε το παγκόσμιο ντεμπούτο της, ωστόσο τώρα ήρθε η ώρα να