Breaking News

Πότε ξεκινάει η παραγωγή του νέου Tesla Model Y;

Πότε ξεκινάει η παραγωγή του νέου Tesla Model Y;

Στο φουλ έχει βάλει η Tesla τις «μηχανές» παραγωγής της, καθώς μετά την άνοδο που πέτυχε στην κατασκευή του Model 3, τώρα η αμερικάνικη ηλεκτρική αυτοκινητοβιομηχανία φαίνεται πως προετοιμάζει το έδαφος για την έναρξη συναρμολόγησης του νέου Model Y.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Tesla βρίσκεται ήδη σε συνομιλίες με προμηθευτές για να της παρέχουν ότι θα χρειάζεται στη γραμμή παραγωγής το νέο Model Y. Αν και αυτή η διαδικασία συνήθως πραγματοποιείται περίπου δυο χρόνια πριν ξεκινήσει η παραγωγή ενός νέου μοντέλου, το σχετικό χρονοδιάγραμμα της Tesla είναι 18 μήνες.

Έτσι εκτιμάται ότι το νέο Model Y θα αρχίσει να κατασκευάζεται ενδεχομένως το Νοέμβριο του 2019 στο εργοστάσιο της Tesla που βρίσκεται στην Καλιφόρνια, ενώ ίσως στο τέλος του 2021 το δούμε να κατασκευάζεται και στην Κίνα.

Σχετικά τώρα με το Model Y γνωρίζουμε ότι θα χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα με το Model 3, ενώ θα διαθέτει ένα νέο ηλεκτρικό σύστημα που θα μειώνει σημαντικά τα καλώδια που απαιτούνται. Συγκεκριμένα, το Model 3 διαθέτει 1.524 μ. καλωδίων, ενώ το Model Y μόλις 100 μ.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς


Tags assigned to this article:
Model 3Model YTesla

Related Articles

Μπαίνει στην πρίζα και παράγει 245 ίππους το νέο Cupra Formentor

Τα πρώτα της γενέθλια γιορτάζει η Cupra, η οποία υπενθυμίζουμε ότι έχει αυτονομηθεί από τη μητρική SEAT και κατασκευάζει μοντέλα

Δυναμικότερο και ανετότερο και νέο Toyota RAV4

Στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού και συγκεκριμένα στο Σαλόνι της Νέας Υόρκης η Toyota αποκάλυψε το νέο RAV4. Μην αγχώνεστε

Το νέο Scala ανεβάζει πιο ψηλά τη Skoda (video)

Στόχος του νέου Scala είναι να γίνει η «σκάλα» της Skoda που θα τη βοηθήσει να ανέβει ακόμα πιο ψηλά