Breaking News

Δείτε το Renault Megane R.S. να φτάνει τα 237 χλμ./ώρα (video)

Δείτε το Renault Megane R.S. να φτάνει τα 237 χλμ./ώρα (video)

Η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει το νέο Megane R.S. δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή από την Renault, ωστόσο απάντηση στο ερώτημα αυτό ίσως δίνει το παρακάτω video.

Όπως θα δείτε λοιπόν στο ψηφιακό ταχύτερο του γαλλικού hot hatch με τη βοήθεια του συστήματος Launch Control μέσα σε ένα λεπτό περίπου άγγιξε τα 237 χλμ./ώρα. Εκτιμάται λοιπόν ότι η μέγιστη ταχύτητα του Megane R.S. τέταρτης γενιάς θα είναι 250 χλμ./ώρα, ενώ ακόμα ταχύτερη αναμένεται να είναι η ισχυρότερη έκδοση Trophy με 300 ίππους που θα έρθει στο τέλος το έτους.

Ο τετρακύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας άμεσου ψεκασμού των 1.8 λίτρων που βρίσκεται κάτω από το καπό του Megane R.S. αλλά και του Alpine A110 αποδίδει 280 ίππους (6.000 σ.α.λ.) και 390 Nm ροπής.

Για πρώτη φορά το Megane R.S. προσφέρεται με μηχανικό κιβώτιο 6 ταχυτήτων αλλά και με αυτόματο 6αρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC, το οποίο φέρει paddles πίσω από το τιμόνι για χειροκίνητες αλλαγές των σχέσεων. Για την επιτάχυνση από 0-100 χλ./ώρα απαιτούνται 5,8 δευτ.

Το νέο Megane R.S. ξεχωρίζει στην κατηγορία του με σύστημα τετραδιεύθυνσης 4CONTROL που του προσφέρει ακόμα καλύτερη συμπεριφορά στις στροφές και σταθερότητα στις υψηλότερες ταχύτητες.


Tags assigned to this article:
Megane R.S.Renault

Related Articles

Από αυτά τα σκίτσα θα προκύψει το νέο Hyundai Santa Fe

Τα πρώτα επίσημα σκίτσα του νέου Santa Fe δημοσίευσε η Hyundai, δείχνοντας μας το από μπροστά αλλά και από πίσω.

H αποσπώμενη πλατφόρμα Rinspeed Snap Concept

Η ελβετική εταιρία Rinspeed μας έχει συνηθίσει σε πρωτότυπες ιδέες, επομένως δε ξαφνιαζόμαστε από την ιδιαίτερη πλατφόρμα Snap Concept. Πρόκειται

Η Ευρώπη ζητάει περισσότερα Ranger από όσα παράγει η Ford

Ιδιαίτερα δημοφιλές αποδεικνύεται το Ford Ranger, το pickup της μπλε οβάλ εταιρείας, καθώς έρχεται πρώτο σε πωλήσεις στην κατηγορία του