Breaking News

Αυτό είναι το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς για το 2019 (video)

Αυτό είναι το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς για το 2019 (video)

Στο πλαίσιο διεξαγωγής του Σαλονιού της Νέας Υόρκης, ανακοινώθηκε σε ποιο μοντέλο απονέμεται φέτος ο τίτλος του «Παγκόσμιου Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2019».

Μεγάλος νικητής λοιπόν στέφθηκε η νέα Jaguar I-Pace. To αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της βρετανικής εταιρείας μάλιστα σάρωσε στο διαγωνισμό, καθώς συνολικά απέσπασε τρεις τίτλους.

Εκτός από «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2019», ανακηρύχτηκε επίσης «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο Σχεδίασης» και «Παγκόσμιο Οικολογικό Αυτοκίνητο». Στην απονομή του τελευταίου τίτλου προφανώς έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι η νέα I-Pace εκπέμπει μηδενικούς ρύπους, ενώ η Jaguar λαμβάνει για ακόμα μια φορά τον τίτλο του «Παγκόσμιου Αυτοκίνητου Σχεδίασης», καθώς το 2017 τον είχε κερδίσει η F-Pace.

Αξίζει ακόμα να αναφέρουμε ότι στην ιστορία των 15 ετών του θεσμού για το «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς» πρώτη φορά ένα μοντέλο αποσπά τρεις τίτλους. Η κρητική επιτροπή του θεσμού αποτελείται από 86 δημοσιογράφους, οι οποίοι προέρχονται από 24 χώρες.

Να υπενθυμίσουμε ότι πρόσφατα η Ι-Pace στο βιογραφικό της πρόσθεσε και τον τίτλο του «Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2019» Σύμφωνα με τη Jaguar μέχρι σήμερα έχουν πουληθεί 11.000 I-Pace σε πάνω από 60 χώρες του κόσμου.



Related Articles

Ένα προσιτό τρίτροχο και ηλεκτροκίνητο όχημα

Στο Σαλόνι του Λος Άντζελες η Ampere Motor παρουσίασε ένα πρωτότυπο roadster με τρεις τροχούς, το οποίο ονομάζεται “1”. Παρότι

Η Τουρκία θέλει εθνική αυτοκινητοβιομηχανία! Αυτό είναι το νέο της ηλεκτρικό μοντέλο (video)

Στη γειτονική χώρα ο πληθωρισμός έχει εκτοξευτεί, η τουρκική λίρα έχει κατρακυλήσει, και τα νοικοκυριά βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση. Ωστόσο

Το τρέιλερ-μπαταρία που φορτίζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα (video)

Αν σκέφτεστε την αγορά ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου, τότε πιθανότατα διστάζετε καθώς η αυτονομία που προσφέρουν ακόμα τα περισσότερα είναι