Breaking News

Πρέπει να τιμωρούνται από το νόμο όσοι σπάνε παράθυρο αυτοκινήτου για να σώσουν ένα σκύλο;

Πρέπει να τιμωρούνται από το νόμο όσοι σπάνε παράθυρο αυτοκινήτου για να σώσουν ένα σκύλο;

Έχουν συμβεί πολλά περιστατικά στα οποία κάποιος πολίτης σπάει το τζάμι ενός αυτοκινήτου, όχι για να κλέψει, αλλά για να προστατέψει το σκύλο που έχει αφήσει μέσα κλειδωμένο ο ιδιοκτήτης του.

Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες μπορεί να αποβεί μοιραίο για ένα σκύλο να μένει μέσα στο αυτοκίνητο, καθώς αναπτύσσονται υψηλότατες θερμοκρασίες. Πολλοί φιλόζωοι λοιπόν θα επικροτήσουν σίγουρα την πρόταση νόμου που κατέθεσε ο Αμερικανός γερουσιαστής Κέι Κίρκπατρικ.

Η πρόταση του αφορά την τροποποίηση σε έναν υπάρχον νόμο, ώστε να υπάρχει νομική κάλυψη στους πολίτες που παραβιάζουν ένα αυτοκίνητο για να σώσουν κάποιο σκύλο που κινδυνεύει στην περίπτωση που οι ιδιοκτήτες καταθέσουν μήνυση εναντίων τους.

Ο υφιστάμενος νόμος στον οποίο αναφέρεται ο γερουσιαστής είναι αυτός που προστατεύει κάποιον σε περίπτωση που σπάσει το παράθυρο ενός αυτοκινήτου για να σώσει ένα παιδί που βρίσκεται μόνο του μέσα κλειδωμένο.

Αφού λοιπόν κάποιος σπάσει το παράθυρο για να μπει αέρας στην καυτή καμπίνα και ο σκύλος να αναπνεύσει με ευκολία θα πρέπει να καλεί αμέσως την αστυνομία, ώστε να μην επιβαρυνθεί με ποινή.

Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε  τη λύση που θα προσφέρουν τα μοντέλα της Tesla σε όσους αφήνουν μόνο του το σκύλο τους μέσα στο αυτοκίνητο.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Προσλήψεις μηχανικών αυτοκινήτων και φανοποιείων από την Ελληνική Αστυνομία (video)

Στην ανακοίνωση πρόσληψης 14 ατόμων τεχνικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (μηχανικοί αυτοκινήτων-δικύκλων, φανοποιών, οικοδόμων, σιδεράδων-αλουμινάδων) προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία.

Το τρακτέρ της Lamborghini

Σίγουρα γνωρίζετε την Lamborghini για τα supercars της όπως οι Huracan, Aventador και Urus, ωστόσο η ιταλική εταιρία έχει κατασκευάσει

Συγκλονιστικό ατύχημα-Αυτοκίνητο καρφώθηκε σε σταθμό διοδίων! (video)

Θα έχετε παρατηρήσει ότι όταν πλησιάζετε σταθμό διοδίων υπάρχει ειδική σήμανση που σας ενημερώνει ότι πρέπει να επιβραδύνετε. Ο οδηγός