Breaking News

Το Infiniti Q50 κινείται μόνο του στους δρόμους του Τόκιο

Το Infiniti Q50 κινείται μόνο του στους δρόμους του Τόκιο

Την επερχόμενη τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης δοκιμάζει η Infiniti στους δημόσιους δρόμους του Τόκιο, χρησιμοποιώντας ένα πρωτότυπο Q50.

Σύμφωνα με την πολυτελή θυγατρική εταιρία της Nissan, το Q50 έχει την ικανότητα να μετακινείται μόνο του στους αστικούς δρόμους και στους αυτοκινητόδρομους της ιαπωνικής πρωτεύουσας, όταν ο οδηγός του έχει θέσει ένα συγκεκριμένο προορισμό στο σύστημα πλοήγησης.

Το σπορ sedan της Infiniti για το σκοπό αυτό ενσωματώνει 12 αισθητήρες, 12 κάμερες, εννέα ραντάρ, έξι σαρωτές λέιζερ και υψηλής ανάλυσης χάρτες, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει ακόμα και σε πολυσύχναστες διασταυρώσεις του Τόκιο.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία, η οποία αποτελεί την επόμενη γενιά τoυ συστήματος ProPilot, θα εξελιχτεί περαιτέρω μέσω του αυτόνομου Q50 και θα εφαρμοστεί σε μοντέλα παραγωγής από το 2020.

Παράλληλα αναφέρεται ότι το σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης ProPilot θα χρησιμοποιηθεί το 2018 στα Nissan Serena, X-Trail, Rogue και Qashqai.


Tags assigned to this article:
InfinitiNissanQ50QashqaiRogueSerenaX-Trail

Related Articles

Η Kawasaki εξελίσσει την πρώτη ηλεκτρική της μοτοσυκλέτα (video)

Διαρκώς ασχολούμαστε με τα επερχόμενα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή η εναλλακτική μορφή ενέργειας θα εφαρμοστεί

Ρέει άφθονο το χρήμα στο Ντουμπάι – Η αστυνομία απέκτησε δεύτερο περιπολικό Lamborghini Urus (φωτογραφίες)

Oι νόμοι στο Ντουμπάι είναι αρκετά αυστηροί και οι αστυνομικοί εκεί δεν αστειεύονται, ειδικά όταν οδηγούν μια Lamborghini. Στο εμιράτο

Εδώ αναπτύσσονται τα οχήματα της Nissan για τη Ρωσία

Στο μεγαλοπρεπές αυτό κτίριο που βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας η Nissan εγκαινίασε ένα ακόμα Τεχνολογικό της Κέντρο στην