Breaking News

Η Hyundai θα σώζει τους οδηγούς που αποκοιμούνται στο τιμόνι

Η Hyundai θα σώζει τους οδηγούς που αποκοιμούνται στο τιμόνι

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ένα καινοτόμο τεχνολογικό σύστημα που θα παρουσιάσει σε λίγες μέρες η Hyundai στην Έκθεση τεχνολογικών ειδών CES 2018 στο Λας Βέγκας.

Ο λόγος για το σύστημα DREM (Departed Driver Rescue & Exit Maneuver) που δημιούργησε η θυγατρική Hyundai Mobis και έχει στόχο να μειώσει τα τροχαία ατυχήματα που προκαλούνται όταν ο οδηγός αποκοιμηθεί στο τιμόνι.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι μια από τις πέντε βασικές αιτίες των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων είναι οδηγοί που τους πήρε ο ύπνος, ενώ στις H.Π.Α ο αριθμός των θυμάτων φτάνει στους 7.000 κάθε χρόνο.

Μια κάμερα λοιπόν μέσω υπερύθρων θα παρακολουθεί διαρκώς τα μάτια και τις κινήσεις στο πρόσωπο του οδηγού, ενώ σε συνεργασία με άλλα συστήματα υποβοήθησης θα γνωρίζει αν το όχημα βγαίνει από τη λωρίδα κυκλοφορίας και αν κινείται με αστάθεια.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι ο οδηγός δεν ανταποκρίνεται στις προειδοποιήσεις και είναι έτοιμος να αποκοιμηθεί τότε θα ενεργοποιείται η αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4 και το όχημα θα πηγαίνει μόνο του στην άκρη του δρόμου και θα ακινητοποιείται σε ασφαλές σημείο.

Η κορεάτικη εταιρία θα έχει έτοιμο το συγκεκριμένο σύστημα μέχρι το 2022.


Tags assigned to this article:
CES 2018HyundaiHyundai Mobis

Related Articles

Audi: Το νέο συλλεκτικό Q8 e-tron Εdition Dakar – Αυξομειώνει αυτόματα την απόσταση από το έδαφος ανάλογα με την ταχύτητα (φωτογραφίες)

Μια νέα ειδική έκδοση του αμιγώς ηλεκτροκίνητου Q8 e-tron δημιούργησε η Audi, την οποία «πασπάλισε» με χώμα, λάσπη και άμμο

Τι αλλάζει στο ανανεωμένο Mitsubishi L200;

Όπως μας είχε ενημερώσει εδώ και καιρό η Mitsubishi προχώρησε στην ανανέωση του L200 (σε ορισμένες αγορές ονομάζεται Triton). To

Απίστευτο ακροβατικό με Ford Ranger Raptor έφερε νέο Παγκόσμιο Ρεκόρ Guinness (φωτογραφίες & βίντεο)

Σκηνές που βλέπουμε μόνο σε ταινίες δράσης γυρίστηκαν με το Ford Ranger Raptor, όχι όμως για τη μεγάλη οθόνη, αλλά