Breaking News

Πείτε χρόνια πολλά στην Lamborghini Espada, έγινε 50 ετών (video)

Πείτε χρόνια πολλά στην Lamborghini Espada, έγινε 50 ετών (video)

Πριν από μισό αιώνα γεννήθηκε η Lamborghini Espada, το εκπληκτικό σχήμα της οποίας αποδεικνύεται ακόμα και σήμερα άφθαρτο στο πέρασμα των ετών.

Η Espada κατασκευάζονταν από το 1968 μέχρι το 1978, ενώ η παραγωγή της σταμάτησε στα 1.217 αντίτυπα. Σημειώστε ακόμα ότι στα ισπανικά Espada σημαίνει ξίφος. Τις γραμμές της είχε εμπνευστεί ο σχεδιαστής του οίκου Bertone Μαρτσέλο Γκαντίνι, ο οποίος είχε επηρεαστεί από τις σιλουέτες των Lamborghini Marzal και Jaguar Pirana.

H τετραθέσια Espada ξεχώριζε για τις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες της, για το μήκος της που έφτανε τα 4.730 χλστ. για την επίπεδη και χαμηλή οροφή της και για τον V12 κινητήρα των 3.929 κ.εκ. Καλύτερα όμως θα σας την περιγράψει στο παρακάτω video ο επικεφαλής από το Κέντρο Σχεδίασης της Lamborghini, Μίτσα Μπόρκερτ.



Related Articles

Toyota Mega Cruiser: Σύγχρονη Κιβωτός σε αντοχή και μέγεθος

Μπορεί να μοιάζει με Hummer όμως το όχημα που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι Toyota. Ελάχιστοι προφανώς γνωρίζουν το θηριώδες Mega

Πόσα εκατομμύρια Toyota Land Cruiser έχουν κατασκευαστεί;

Με τον ωραιότερο τρόπο τελείωσε το καλοκαίρι για την Toyota, καθώς στις 31 Αυγούστου είδε την παγκόσμια παραγωγή του Land

H ιστορία της Fiat στα cabrio ξεκίνησε το 1899

H επέλαση των SUV τα τελευταία χρόνια, σχεδόν έχει εξαφανίσει από το χάρτη τα cabrio μοντέλα, τα οποία όμως πάντα