Breaking News

Το ακριβότερο SUV Karlmann King κοστίζει 3,8 εκατ. δολάρια (video)

Το ακριβότερο SUV Karlmann King κοστίζει 3,8 εκατ. δολάρια (video)

Ποια Bentley Bentayga; Ποια Porsche Cayenne; Ποια Mazerati Levante; Ποια Rolls-Royce Cullinan; Νομίζετε ότι αυτά τα πολυτελή SUV είναι από τα ακριβότερα που υπάρχουν;

Προφανώς διότι δεν έχετε ακούσει για την ύπαρξη του Karlmann King, επομένως δε ξέρετε ότι η τιμή του ξεκινάει από 2 εκατομμύρια δολάρια (1.623.902 ευρώ) και  φτάνει μέχρι τα 3,8 εκατομμύρια δολάρια (3.085.415 ευρώ) αν εξαντληθεί στη παραγγελία η λίστα του προαιρετικού εξοπλισμού και επιλεγεί η θωράκιση του.

Η άγνωστη κινέζικη εταιρία IAT σχεδίασε το πανάκριβο Karlmann King, το οποίο ωστόσο βασίζεται σε ένα Ford F-550, ενώ χρησιμοποιεί έναν V10 κινητήρα 6.8 λίτρων της μπλε οβάλ εταιρείας που αποδίδει περίπου 400 ίππους.

Μην περιμένετε όμως εκρηκτικές επιδόσεις, καθώς το βάρος του αγγίζει τους 6 τόνους επομένως η τελική του ταχύτητα περιορίζεται σημαντικά στα 140 χλμ./ώρα.

Η εξωτερική του εμφάνιση σίγουρα δεν είναι ότι πιο εντυπωσιακό έχουμε δει, ενώ διακρίνεται για τα έντονες και πολλές ακμές του. Οι θηριώδεις διαστάσεις του αναφέρουν μήκος 6 μέτρα και πλάτος 2,5 μέτρα.

Το εσωτερικό του ωχριά από πολυτέλεια, καθώς διαθέτει αναδιπλούμενη τηλεόραση, θήκες για κρυστάλλινα πατήτρια και σαμπάνιες, ψυγείο και μηχανή του καφέ. Η παραγωγή του δε θα ξεπεράσει τα εννέα αντίτυπα, ενώ θα προσφέρεται επίσης ως εξάπορτο και εξαθέσιο.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς


Tags assigned to this article:
F-550FordIATKarlmann King

Related Articles

Στις φλόγες τυλίχτηκε Mercedes στην Ιερά Οδό-Αποκλειστικές φωτογραφίες

Σκηνές από κινηματογραφική ταινία διαδραματίστηκαν πριν λίγες ώρες στο Γκάζι, καθώς ξέσπασε πυρκαγιά, για άγνωστο λόγο, σε αυτοκίνητο. Ο φωτογραφικός

H Cadillac Escalade προκαλεί σε κόντρα την Chevrolet Camaro ZL1 1LE (video)

Μπορεί ένα θηριώδες SUV να τρέξει στην ευθεία πλάι σε ένα εκρηκτικό supercar και να το νικήσει; Ο λόγος για

Πενήντα συλλεκτικά SEAT Leon ST Cupra

Η νέα έκδοση του πρακτικότερου station-wagon SEAT Leon ST Cupra έχει τα πάντα, καθώς διακρίνεται για τη δύναμη, τους χώρους,