Breaking News

Το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο είναι το PAL-V Liberty (video)

Το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο είναι το PAL-V Liberty (video)

Ένα από τα πιο καινοτόμα οχήματα που παρουσιάζονται αυτές τις μέρες στο Σαλόνι της Γενεύης είναι σίγουρα το PAL-V Liberty, το οποίο μπορεί να κινηθεί στο έδαφος, αλλά και στον αέρα.

Σύμφωνα πάντα με την εταιρία PAL-V το νέο Liberty είναι πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο στον κόσμο. Όπως μπορείτε να δείτε και στις παρακάτω φωτογραφίες διαθέτει τρεις τροχούς, δυο πίσω και ένα μπροστά, έλικα που διπλώνει στην οροφή, ενώ θυμίζει περισσότερο ελικόπτερο.

Η μετατροπή του σε ιπτάμενο όχημα διαρκεί από 5 έως 10 λεπτά. Η PAL-V δεν έδωσε στη δημοσιότητα τεχνικές λεπτομέρειες για το Liberty, γνωρίζουμε ωστόσο ότι διαθέτει δυο κινητήρες αεροσκαφών τύπου Rotax. Παράλληλα πληροί τις προδιαγραφές που απαιτούνται για οχήματα και αεροσκάφη τόσο σε Ευρώπη όσο και Αερική.

Η ανάπτυξη του ξεκίνησε το 2018, ενώ αναμένεται να λάβει το 2019 όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις, ώστε να κυκλοφορήσει νόμιμα. Φυσικά η τιμή ενός τέτοιου οχήματος είναι αρκετά υψηλή, καθώς ξεπερνά τις 320.000 ευρώ, ενώ αναρωτιόμαστε αν για να το αποκτήσει κανείς χρειάζεται πέρα από δίπλωμα οδήγησης και άδεια χειριστή αεροσκάφους.

 


Tags assigned to this article:
LibertyPAL-VΣαλόνι της Γενεύης

Related Articles

Το υποβρύχιο της Aston Martin

Τα supercars της Aston Martin είναι συνδεδεμένα με τη δράση του εμβληματικού μυστικού πράκτορα Τζέιμς Μποντ 007, ωστόσο η βρετανική

Το θηριώδες SUV της Aston Martin εμπνευσμένο από την Σπάρτη

Από την πρωτεύουσα της Λακωνίας άντλησε έμπνευση η Aston Martin για τη δημιουργία και την ονομασία του νέου της θηριώδους

Ανακυκλωμένα υλικά και υψηλή τεχνολογία στο εσωτερικό του νέου Skoda Enyaq iV (video)

To νέο Enyaq iV δε θα ξεχωρίζει μόνο επειδή είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV της Skoda, αλλά και για