Breaking News

Αγιασμός φορτηγού Scania στην ιαπωνική θρησκεία (video)

Αγιασμός φορτηγού Scania στην ιαπωνική θρησκεία (video)

Στην Ελλάδα είναι αρκετοί αυτοί που όταν αγοράζουν ένα καινούργιο αυτοκίνητο ζητάνε από κάποιο παπά να του κάνει αγιασμό.

Επίσης συχνά στο μεσαίο καθρέπτη κρεμιέται το εικόνισμα του Αγίου Χριστόφορου, καθώς είναι ο προστάτης των οδηγών και στο λεβιέ ταχυτήτων τοποθετείται ένα κομποσκοίνι.

Αντίστοιχα λοιπόν στην Ιαπωνία πραγματοποιείται μια παρεμφερής διαδικασία «αγιασμού», σύμφωνα όμως με τη θρησκεία του Σιντοϊσμού. Στο παρακάτω video μπορείτε να παρακολουθήσετε πως γίνεται αυτή σε ένα καινούργιο φορτηγό Scania R 450.

Ο ιερέας ψέλνει μπροστά από το φορτηγό, ώστε να το «καθαρίσει» από τα κακά πνεύματα, ενώ παράλληλα χτυπάει ένα ξύλινο μουσικό όργανο, καθώς με τον τρόπο αυτό προσεύχεται στου θεούς του Σιντοϊσμού.  Έπειτα ευλογεί το φορτηγό ρίχνοντας στον τράκτορα αλάτι και στους τροχούς ένα είδος ιαπωνικού ποτού.

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής που διαρκεί μια ώρα ο ιδιοκτήτης του φορτηγού, Νιρασάκι Χόντσο, μπορεί να πιάσει δουλειά, η οποία είναι να μεταφέρει ουίσκι, νερά και κρασιά σε όλη την Ιαπωνία.



Related Articles

Το Tesla που μπορούν να το οδηγήσουν παιδιά! (video)

Η Tesla είναι μια αμερικάνικη εταιρεία αμιγώς ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, η διάθεση των οποίων ξεκίνησε πρόσφατα και επίσημα στη χώρα μας.

To Mercedes Arocs με εκχιονιστήρα ύψους 1,80 μέτρων

Σε χώρες όπως η Σουηδία, όπου ο χειμώνας είναι αρκετά βαρύς, το χιόνι σκεπάζει διαρκώς τους δρόμους. Την απομάκρυνση του

Citroen: Μεγαλύτερο, 7θεσιο και με ηλεκτρική έκδοση το νέο C3 Aircross (φωτογραφίες)

Η Citroen αποκάλυψε τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες και πληροφορίες του νέου C3 Aircross. Το γαλλικό SUV περνάει πλέον στη δεύτερη