Breaking News

Κράνη και ράμπες διάβασης-Πάνω από 1.900 παραβάσεις σε μια εβδομάδα

Κράνη και ράμπες διάβασης-Πάνω από 1.900 παραβάσεις σε μια εβδομάδα

Η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους αναβάτες μοτοσυκλετών και η στάθμευση οχημάτων σε ράμπες διαβάσεις ατόμων με αναπηρία εξακολουθούν δυστυχώς να αποτελούν βαθιές και μεγάλες «πληγές» στους ελληνικούς δρόμους.

Αυτό αποδεικνύεται από τους τελευταίους στοχευμένους ελέγχους που πραγματοποίησε η Τροχαία εντός της περασμένης εβδομάδας, από 18 έως 24 Μαΐου. Στους δρόμους όλης της χώρας βγήκαν 934 συνεργεία, της Τροχαίας, ενώ συνολικά ελέγχθηκαν 13.329 οχήματα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία εντοπίστηκαν 1.972 παραβάσεις, εκ των οποίων 1.592 για μη χρήση προστατευτικού κράνους και 380 για στάθμευση σε ράμπες διάβασης ατόμων με αναπηρία.

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (516), του Ηρακλείου (152), της Θεσσαλονίκης (126), της Αχαΐας (97), της Β’ Δωδεκανήσου (71) και της Αλεξανδρούπολης (62).

Όπως έχουμε επισημάνει πολλές φορές οι εντατικοί έλεγχοι της Τροχαίας και η επίδειξη μηδενική ανοχής στους παραβάτες αποτελούν τη μοναδική λύση ώστε να περιοριστούν τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα στη χώρα μας, καθώς τα τσουχτερά πρόστιμα από μόνα τους δε δίνουν λύση.



Related Articles

Έκαναν κόντρα στη Λ. Βουλιαγμένης με 160 χλμ./ώρα! (video)

Η άκρως επικίνδυνη διασκέδαση πολλών οδηγών να κάνουν κόντρες σε δημόσιους δρόμους δυστυχώς δεν έχει σταματήσει, παρά την εντατικοποίηση των

Έτσι σκάλωσε η κλοπή αυτού του Volkswagen Golf GTi

Θα μπορούσαμε να μιλάμε για μια κινηματογραφική κλοπή αυτοκινήτου, αλλά το σενάριο των ληστών φαίνεται ότι είχε ένα σημαντικό λάθος.

Είκοσι νεκροί σε τροχαία ατυχήματα το Δεκέμβριο

Πικρή γεύση μας άφησε ο τελευταίος μήνας του 2019, καθώς για ακόμα μια φορά ο αριθμός των θυμάτων στην άσφαλτο